Hoe Spam Te Detecteren

Inhoudsopgave:

Hoe Spam Te Detecteren
Hoe Spam Te Detecteren

Video: Hoe Spam Te Detecteren

Video: Hoe Spam Te Detecteren
Video: Hoe kom je van ongewenste spam en vervelende e-mails af als oplichters je gegevens hebben? 2024, April
Anonim

Spam is een van de grootste problemen van het moderne internet. Het verspreidt zich via elk communicatiemiddel en neemt soms zulke bizarre vormen aan dat het heel moeilijk is om het te herkennen.

Hoe spam te detecteren
Hoe spam te detecteren

instructies:

Stap 1

Reageer niet op berichten die in het midden van het scherm verschijnen tijdens het surfen op internet. Dit kan nieuws zijn, berichten dat u de "miljoenste sitebezoeker" bent of aanbiedingen om "uw browser te upgraden". Je kunt zo'n "fictieve" waarschuwing van een echte onderscheiden door te letten op het "kader" rond de afbeelding. Er moet een kruisje zijn waarmee je de vervelende banner kunt sluiten. Als er geen kruis staat, moet u deze pagina onmiddellijk verlaten.

Stap 2

Voeg niet alle applicaties toe aan uw contactenlijst. Gebruik Skype of ICQ en reageer niet op verzoeken om toe te voegen aan de lijst met contactpersonen. Hoogstwaarschijnlijk zal het spam blijken te zijn, vooral als het op smaak is gebracht met een bericht als: "Sasha, hallo, we hebben elkaar ontmoet op de bodem van de stad …". Uw naam zou kunnen worden bepaald door de gegevens die in de vragenlijst worden vermeld, en het feit dat u "ontmoet" is slechts een standaardcliché. Als een echte persoon je wil toevoegen, zullen ze waarschijnlijk een andere manier vinden om hiervoor te waarschuwen.

Stap 3

Installeer een antivirusprogramma. Het vermijdt niet alleen spam, maar ook virussen, hackeraanvallen en wormen. Een van de meest populaire in Rusland is Kaspersky Anti-Virus, maar ook andere opties hebben bestaansrecht: Nod32 of Avast. Een correct geselecteerde en geconfigureerde antivirus zal alle brieven die naar uw e-mailadres, uw browservenster en instant messenger-clients komen, controleren en spam bijna volledig detecteren.

Stap 4

Profiteer van de ingebouwde tools. Met behulp van de mail.ru-mailbox kunt u bijvoorbeeld elke gebruiker toevoegen aan de "spam", en berichten van hem zullen onmiddellijk naar de overeenkomstige map gaan. De populaire Vkontakte-website heeft een "zelflerend filter" geïnstalleerd - de eerste 2-3 keer dat u ongewenste verzoeken ontvangt en de juiste markering maakt, markeert u het filter als een "kring van verdachten" en stuurt het alle vergelijkbare berichten naar " spam".

Stap 5

Gebruik plug-ins. Voor ICQ en Skype is er bijvoorbeeld een antispamprogramma dat op elk vriendschapsverzoek reageert: “Hallo, dit is spambeveiliging. Beantwoord de vraag: wat is de naam van onze planeet?" Het nadeel van zo'n programma is dat het maar één antwoord accepteert: de gebruiker die "aarde" heeft geschreven, zal bijvoorbeeld niet slagen vanwege de kleine letter aan het begin van het woord.

Aanbevolen: