Hoe Valse Software Te Detecteren

Inhoudsopgave:

Hoe Valse Software Te Detecteren
Hoe Valse Software Te Detecteren

Video: Hoe Valse Software Te Detecteren

Video: Hoe Valse Software Te Detecteren
Video: Vals geld en hoe je het kunt herkennen 2024, April
Anonim

Software zonder licentie is helaas niet ongewoon in ons land. Om te voorkomen dat u een nep koopt bij het kopen, moet u allereerst letten op het uiterlijk van de drager.

Hoe valse software te detecteren
Hoe valse software te detecteren

Noodzakelijk

  • - Windows Genuine Advantage-programma;
  • - Internetverbinding.

instructies:

Stap 1

Let bij de aanschaf van software op het uiterlijk van het pakket. Het moet de volledige naam van het programma hebben zonder fouten, typefouten, enzovoort, het logo dat overeenkomt met de fabrikant, de versie van de software, enzovoort. Ook moet de verpakking een volledig verkoopbaar uiterlijk hebben, er mogen geen krassen of scheuren op zitten, de schijf zelf moet de bijbehorende beschermingselementen hebben. Als er bijvoorbeeld hologrammen op staan in de vorm van stickers, kan dit betekenen dat je een vervalsing in handen hebt. Controleer ook de beschermende elementen van de licentiesticker op de verpakking.

Stap 2

Als u gelicentieerde software aanschaft wanneer u een computer aanschaft in de vorm van vooraf geïnstalleerde software, zorg er dan voor dat er een sticker op de behuizing van de systeemeenheid zit. Bij laptops worden deze stickers vanaf de achterkant aan de onderkant van de behuizing geplakt, in monoblocs - tot aan de achterwand. Ook thuis is het niet overbodig om de Windows-software te controleren. Dit geldt zowel voor het besturingssysteem als voor het Microsoft Office-programma. U kunt ook profiteren van het Windows Genuine Advantage-programma.

Stap 3

Als u niet-gelicentieerde exemplaren van de software aantreft, neemt u contact op met Microsoft en verstrekt u hen vervolgens documenten die bevestigen dat de software is betaald. Als u de aankoop bevestigt, wordt de software vervangen.

Stap 4

Als u andere software wilt controleren die op uw computer is geïnstalleerd, neemt u contact op met de technische ondersteuningsdienst van de ontwikkelaar en verstrekt u het serienummer van de kopie van het programma dat u gebruikt en andere gegevens die nodig kunnen zijn om de wettigheid van de programma's vast te stellen.

Aanbevolen: