Hoe Een Toetsaanslag Te Detecteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Toetsaanslag Te Detecteren
Hoe Een Toetsaanslag Te Detecteren

Video: Hoe Een Toetsaanslag Te Detecteren

Video: Hoe Een Toetsaanslag Te Detecteren
Video: Vals geld en hoe je het kunt herkennen 2024, Mei
Anonim

JavaScript is een objectgeoriënteerde scripttaal. Het wordt meestal gebruikt om de reacties van pagina's programmatisch in te stellen op gebruikersacties. De aanwezigheid van java-scripts op de pagina belast hun volume enigszins, dus het wordt niet aanbevolen om complexe programmatische constructies te gebruiken.

Hoe een toetsaanslag te detecteren
Hoe een toetsaanslag te detecteren

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Om te herkennen wanneer een toetsenbordknop wordt ingedrukt, wordt de onkeydown-gebeurtenis, die deel uitmaakt van de pagina, gebruikt in de body-tag. De logica voor het schrijven van code voor deze gebeurtenis is vrij eenvoudig: en de waarde tussen aanhalingstekens kan een op zichzelf staande code of een functieaanroep zijn. Om de reactie op een toetsaanslag in de vorm van een tekstbericht in te stellen, schrijft u de volgende code: body. In dit geval wordt de waarschuwing () /

Stap 2

Om te bepalen op welke knop is gedrukt, moet u de volgende code typen: body. Dit codefragment verwijst naar het gebeurtenisobject, of beter gezegd, naar de eigenschap keyCode, die de numerieke code van de ingedrukte knop retourneert. Als je op de site moet bepalen welke toets is ingedrukt, integreer deze code dan op de pagina waarop dit alles moet gebeuren.

Stap 3

Om de sneltoets te herkennen, moet je de code een beetje ingewikkelder maken door de voorwaarde toe te voegen: body. Dat wil zeggen, als de codes van de ingedrukte knoppen overeenkomen met "71", moet het tekstbericht "Ctrl + G" worden uitgevoerd. Uiteraard kunt u in plaats van de alertfunctie uw eigen reactie schrijven. In de regel probeert elke webdesigner de configuratie van de site aan te passen aan zijn behoeften, zodat de weergavemethoden compleet anders kunnen zijn.

Stap 4

Er is ook een onkeypress-handler in javascript, die een soortgelijk doel heeft. Het belangrijkste verschil van deze handler is dat om deze gebeurtenis te laten plaatsvinden (en de daaropvolgende reactie van de handler), de knop niet alleen moet worden ingedrukt, maar ook vervolgens moet worden losgelaten.

Aanbevolen: