Een Beschadigd Rar-archief Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Beschadigd Rar-archief Herstellen
Een Beschadigd Rar-archief Herstellen

Video: Een Beschadigd Rar-archief Herstellen

Video: Een Beschadigd Rar-archief Herstellen
Video: Videohandleiding Recovery Toolbox for RAR (Nederlands) 2024, Mei
Anonim

Rar is een gecomprimeerde bestandsindeling van een van de meest populaire WinRAR-archiveringsprogramma's. Standaard voegt de toepassing aanvullende informatie toe aan elk van deze bestanden tijdens het maken ervan, waardoor het, als het archief beschadigd is, kan worden hersteld. Deze operatie geeft geen honderd procent resultaat, maar het is nog steeds het proberen waard.

Een beschadigd rar-archief herstellen
Een beschadigd rar-archief herstellen

Noodzakelijk

WinRAR-archiver

instructies:

Stap 1

Zoek het bestand op uw computer dat moet worden hersteld. Als het op het bureaublad is opgeslagen, kunt u deze stap overslaan en in andere gevallen de "Verkenner" gebruiken - het wordt gestart door het item "Computer" in het hoofdmenu van het besturingssysteem te selecteren of door te dubbelklikken op de snelkoppeling met dezelfde naam op het bureaublad.

Stap 2

Dubbelklik op het gevonden rar-bestand en het besturingssysteem start de archiver en geeft het opgegeven object eraan door. Open in het applicatiemenu het gedeelte "Bewerkingen" en selecteer de regel "Archief(en) herstellen". Er verschijnt een klein venster op het scherm met verschillende instellingen voor de reparatiebewerking. Je kunt het oproepen zonder het menu te gebruiken - deze opdracht wordt gedupliceerd door de "sneltoetsen" alt="Image" + R.

Stap 3

Standaard bevat het veld "Map voor het opnemen van het herstelde archief" het adres van dezelfde map waarin het beschadigde archief zich bevindt. Als u het gecorrigeerde bestand op een andere locatie wilt opslaan, typt u het adres handmatig of selecteert u het in het dialoogvenster dat wordt geopend door op de knop "Bladeren" te drukken.

Stap 4

Het is zinvol om de waarde in de sectie "Archieftype" alleen te wijzigen als u het formaat van het beschadigde bestand niet weet. En zelfs in dit geval is het beter om eerst te proberen het archief te herstellen met de standaardwaarde die in deze sectie is geselecteerd, en als dit niet werkt, probeer het dan opnieuw door een andere keuze te maken.

Stap 5

Klik op de knop Voltooien. De archiver begint te werken en toont berichten over wat het op dit moment doet in het informatievenster. De hele operatie kan enkele tientallen minuten duren - de duur hangt af van de grootte van het archief dat wordt hersteld.

Stap 6

Dit werk vereist aanzienlijke computerbronnen en belast de processor van de computer aanzienlijk. In sommige gevallen kan dit ertoe leiden dat andere actieve toepassingen crashen of vertragen. Als hun taken een hogere prioriteit hebben, kunt u het herstel van het archief tijdelijk stoppen - klik op de knop "Pauze" in het informatievenster.

Stap 7

Aan het einde van het proces wordt de knop "Sluiten" in het informatievenster actief - klik erop en de herstelprocedure wordt voltooid. De gecorrigeerde kopie van het bestand wordt geplaatst in de map die u hebt opgegeven met de naam van het bronbestand, waaraan het vaste voorvoegsel wordt toegevoegd.

Aanbevolen: