Een Beschadigd Bestand Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Beschadigd Bestand Herstellen
Een Beschadigd Bestand Herstellen

Video: Een Beschadigd Bestand Herstellen

Video: Een Beschadigd Bestand Herstellen
Video: Clickx 273 - Beschadigd Word bestand herstellen 2024, Mei
Anonim

Tijdens het gebruik van een pc is waarschijnlijk elke gebruiker een situatie tegengekomen waarin een bestand dat op de computer is opgeslagen, niet kan worden geopend. In de regel verschijnt er een bericht op het scherm over de onmogelijkheid om dit object te openen, of het opent niet correct. Beschadiging van bestanden kan optreden als gevolg van een virusinfectie, herstel na verwijdering of fouten op de harde schijf.

Een beschadigd bestand herstellen
Een beschadigd bestand herstellen

Als bestanden beschadigd zijn, is het niet nodig om ze onmiddellijk te verwijderen, vooral als ze waardevol zijn en er geen back-ups zijn. Allereerst moet u uw pc opnieuw opstarten en het bestand opnieuw openen. In dit geval is het raadzaam om de schijf te defragmenteren. Als het niet wordt geopend, moet u controleren of de objectextensie correct is opgegeven. Er zijn vaak gevallen waarin dit precies het probleem is (vooral voor beginnende gebruikers). In het geval dat de bovenstaande methoden niet hebben geholpen, kunt u proberen beschadigde bestanden te herstellen met behulp van de software.

Herstel van grafische bestanden

Een van de meest populaire programma's voor het herstellen van beschadigde grafische bestanden is RS File Repair. Zelfs een beginner kan het aan met behulp van de ingebouwde wizard. De applicatie is ontworpen om bestanden te herstellen in JPEG (JPG, JPE, JFIF), TIFF, TIF, PNG-formaten. RS File Repair werkt op alle bestandssystemen en Windows-versies.

MsOffice-bestanden herstellen

Als u geen documenten kunt herstellen met standaard MsOffice-tools, kan een klein Easy Office Recovery-programma u te hulp komen. Het is behoorlijk succesvol in het herstellen van beschadigde en verwijderde MsOffice-documenten: van MsOffice 95 tot de nieuwste versies. Er is ondersteuning voor XLS-, XLSX-, DOC-, DOCX-, PPT-, PPTX-, PST-formaten. De wizard die in het programma is ingebouwd, maakt het vrij eenvoudig om erin te navigeren en de taak te voltooien.

Archief herstellen

Zoals u weet, worden archieven gebruikt om een groot aantal bestanden op internet over te brengen en de hoeveelheid opgeslagen informatie te verminderen. Dit alles samen vergroot de populariteit van het gebruik, maar tegelijkertijd zijn archieven zeer gevoelig voor beschadiging. Om ze te herstellen, kunt u de tools van het WinRar-programma zelf gebruiken. Als zo'n archief wordt gestart, verschijnt er een venster met de melding "Het archief is beschadigd of heeft een onbekend formaat."

Om het archief te repareren, moet u het WinRar-programma openen, het gebruiken om het te vinden en het te selecteren. Klik vervolgens op de knop "Repareren" in het bovenste menu. Selecteer in het venster dat verschijnt de map die u wilt opslaan en het bestandstype en klik vervolgens op OK. Het blijft wachten op de voltooiing van het proces.

Tot slot moet worden benadrukt dat de beste manier om de veiligheid van belangrijke bestanden te garanderen, is om er een back-up van te maken en ze op externe media of op het netwerk op te slaan.

Aanbevolen: