Hoe Een Beschadigd Word-bestand Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Beschadigd Word-bestand Te Repareren
Hoe Een Beschadigd Word-bestand Te Repareren

Video: Hoe Een Beschadigd Word-bestand Te Repareren

Video: Hoe Een Beschadigd Word-bestand Te Repareren
Video: How to Recover a Corrupted Word File Document Repair Fix Extract Text .doc .docx 2024, Mei
Anonim

Wanneer een Word-document om de een of andere reden onleesbaar wordt, is het hoogstwaarschijnlijk beschadigd. Dit betekent echter niet dat de informatie verloren gaat, en u kunt er afscheid van nemen. Er zijn manieren om u te helpen een beschadigd bestand te herstellen.

Woord
Woord

Methode voor het herstellen van een beschadigd bestand # 1

Om een Word-document te herstellen, moet u naar het menu "Bestand" gaan en de opdracht "Openen" selecteren. Daarna zou een nieuw dialoogvenster moeten openen, waarin u het beschadigde bestand moet zoeken en selecteren. Klik vervolgens op de knop "Openen" en herstel het document. Het is zo dat wanneer u een bestand opent dat Cyrillisch bevat, in dit geval een dialoogvenster met de titel "Bestandsconversie" zou moeten verschijnen. Hier moet u de codering selecteren waarin u het bestand wilt herstellen. In sommige gevallen hoeft u zelfs niets te wijzigen, omdat het programma standaard onafhankelijk de vereiste codering bepaalt. Het is belangrijk om te onthouden dat het document in sommige gevallen onleesbaar blijft, waardoor er niets aan gedaan kan worden. Als het bestand geen Russische toetsenbordsymbolen bevat, verschijnt het dialoogvenster "Correcties weergeven" voor de gebruiker, waarin een lijst met de gemaakte correcties zichtbaar zal zijn. U kunt door deze lijst gaan en zien wat daar is opgelost.

Methode voor het herstellen van een beschadigd bestand # 2

U kunt een andere methode kiezen om het bestand te herstellen. Ga hiervoor naar het menu "Bestand" en selecteer de opdracht "Openen". Na deze acties verschijnt een dialoogvenster waarin u het beschadigde bestand moet zoeken en selecteren. U kunt het type hieronder ook selecteren, maar als de standaardinstelling geschikt is, hoeft er niets te worden gewijzigd, de gebruiker hoeft alleen op de knop "Openen" te klikken. Na deze bewerking wordt het document hersteld en geopend. Er is echter een mogelijkheid dat het in een andere staat wordt geopend dan verwacht, maar de tekst zal in ieder geval leesbaar zijn.

Methode voor het herstellen van een beschadigd bestand # 3

Als de vorige 2 methoden geen resultaten hebben opgeleverd, moet u het gratis Recuva-programma gebruiken, dat op internet te vinden is. Hiermee kunt u elk type bestanden herstellen. Nadat u het hebt geïnstalleerd, moet u het uitvoeren, het beschadigde document in de wizard selecteren en op "Volgende" klikken. Afhankelijk van waar het bestand zich bevindt, moet u de locatie selecteren. Als dit niet bekend is, moet u het item "Zeker onbekend" selecteren en op "Volgende" klikken. Het programma zoekt naar mogelijke documenten en herstelt het beschadigde bestand.

Als dit programma niet heeft geholpen, en het is uiterst belangrijk om het document te herstellen, moet u het betaalde programma Word Recovery Toolbox installeren. Het helpt zelfs in moeilijke gevallen en is niet duur. Om deze reden moet u ervoor zorgen dat u het van tevoren koopt, vooral als dit probleem vrij vaak voorkomt.

Aanbevolen: