Hoe Te Comprimeren Met Winrar

Inhoudsopgave:

Hoe Te Comprimeren Met Winrar
Hoe Te Comprimeren Met Winrar

Video: Hoe Te Comprimeren Met Winrar

Video: Hoe Te Comprimeren Met Winrar
Video: How to Install WinRAR on Windows 10 2024, Mei
Anonim

WinRAR is tegenwoordig een van de meest populaire archiveringshulpprogramma's. Het werkt met succes met verschillende archiefformaten, waardoor u meerdere documenten tegelijk kunt uitwisselen. Met WinRAR kunt u ook de grootte van gearchiveerde bestanden verkleinen, wat het mogelijk maakt om sneller documenten over te dragen en te downloaden op internet.

Hoe te comprimeren met winrar
Hoe te comprimeren met winrar

instructies:

Stap 1

Het archiveren van bestanden verkleint de grootte van bestanden aanzienlijk om hun schijfruimte te verminderen en de overdrachtssnelheid via het datakanaal te verhogen. Installeer het WinRAR-programma door het te downloaden van de officiële website van de ontwikkelaars. Installeer het volgens de instructies op het scherm.

Stap 2

Het programma vereist geen extra instellingen en kan daarom direct na het opstarten worden gebruikt. Open het hulpprogramma via het menu "Start" - "Alle programma's" of via de snelkoppeling op het bureaublad.

Stap 3

Ga in het toepassingsvenster naar het gewenste gedeelte van uw bestandssysteem en zoek de bestanden die u wilt comprimeren. U kunt documenten van elk formaat en hele mappen comprimeren. Hoe meer bestanden er in de directory staan, hoe langer het duurt om te archiveren en uit te pakken. Nadat u het gewenste bestand hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Toevoegen".

Stap 4

Geef op het tabblad "Algemeen" een naam op voor het toekomstige archief. U kunt ook aangeven waar u het wilt opslaan door op de knop "Bladeren" te klikken. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Compressiemethode de mate van verkleining van de grootte van de gearchiveerde bestanden. Dus als u een film- of muziekbestand wilt zippen, kunt u de optie "Geen compressie" kiezen om tijd te besparen bij het inpakken en uitpakken. Als u de benodigde gegevens zoveel mogelijk wilt verkleinen, gebruikt u de optie "Maximum".

Stap 5

Nadat u de nodige instellingen heeft gemaakt, drukt u op de knop "OK" en wacht u tot het programma klaar is. Als u zelf de map voor het opslaan van het archief niet hebt ingesteld, verschijnt het rar-pakket in dezelfde map waarin de gearchiveerde bestanden zich bevonden.

Aanbevolen: