Een Bestand Zo Veel Mogelijk Comprimeren Met Winrar

Inhoudsopgave:

Een Bestand Zo Veel Mogelijk Comprimeren Met Winrar
Een Bestand Zo Veel Mogelijk Comprimeren Met Winrar

Video: Een Bestand Zo Veel Mogelijk Comprimeren Met Winrar

Video: Een Bestand Zo Veel Mogelijk Comprimeren Met Winrar
Video: How to Highly Compress Files using WinRAR | GB to MB 2023, Maart
Anonim

De gegevens die in het archief zijn verpakt, nemen minder ruimte in beslag op de lokale schijf van de computer, bovendien is het gemakkelijker om ze via internet naar een andere gebruiker te sturen. Om het bestand zo veel mogelijk te comprimeren met behulp van de WinRAR-archivering, moet u de juiste instellingen selecteren.

Een bestand zo veel mogelijk comprimeren met winrar
Een bestand zo veel mogelijk comprimeren met winrar

instructies:

Stap 1

Voordat u bestanden naar een archief zipt, moet u ervoor zorgen dat WinRAR op uw computer is geïnstalleerd. Houd er bij het kiezen van bestanden om te archiveren rekening mee dat tekstbestanden het beste kunnen worden gecomprimeerd. Video's, muziek en afbeeldingen worden slechts licht verkleind. Om de maximale compressiegrootte in te stellen, maakt u in het archiefvenster het tabblad "Algemeen" actief.

Stap 2

Zoek in de groep Archiefindeling het veld Compressiemethode. Stel met behulp van de vervolgkeuzelijst de waarde "Maximum" in door erop te klikken met de linkermuisknop en druk op de OK-knop. De bestanden worden ingepakt in een archief met de geselecteerde compressie-instellingen.

Stap 3

Indien nodig kunt u de instellingen van de compressieparameters raadplegen en uw eigen waarden instellen. Om dit te doen, maakt u in het archiefvenster het tabblad "Geavanceerd" actief en klikt u op de knop "Compressie-instellingen" in de groep "NTFS-instellingen".

Stap 4

Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend waarin u geschikte waarden kunt toewijzen voor de compressie van tekst, audio en afbeeldingen in kleur, het belangrijkste compressie-algoritme kunt selecteren, enzovoort. Als u niet zeker weet of u alles correct heeft geconfigureerd, klikt u gewoon op de knop "Standaard" om de oorspronkelijke waarden te herstellen. Om meer informatie over bepaalde parameters te krijgen, opent u de helpservice door op de knop "Help" te klikken.

Stap 5

Hetzelfde toevoegen van bestanden aan het archief wordt als volgt uitgevoerd: selecteer de bestanden en mappen die moeten worden ingepakt, klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer een van de "Toevoegen aan archief"-commando's in het vervolgkeuzemenu.

Stap 6

Om een nieuw bestand aan een bestaand archief toe te voegen en het tijdens het comprimeren zo veel mogelijk te comprimeren, opent u het RAR-bestand en selecteert u Bestand toevoegen aan archief in het menu Opdrachten, of sleept u eenvoudig het pictogram van het gewenste bestand naar het programmavenster. Er wordt automatisch een nieuw dialoogvenster Archiefnaam en instellingen geopend. Stel de compressiemethode "Maximum" in voor het nieuwe bestand op dezelfde manier als hierboven beschreven. Klik op de OK-knop.

Populair per onderwerp