Lagen Vastzetten In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Vastzetten In Photoshop
Lagen Vastzetten In Photoshop

Video: Lagen Vastzetten In Photoshop

Video: Lagen Vastzetten In Photoshop
Video: les2 1 - Lagen Photoshop CC (Dutch tutorial) 2024, Mei
Anonim

Bij het werken in Adobe Photoshop is het soms nodig om lagen te bevriezen (vergrendelen). Als u bijvoorbeeld klaar bent met werken aan een laag en deze wilt beschermen tegen onbedoelde wijzigingen. Volg deze stappen om lagen te bevriezen.

Lagen vastzetten in Photoshop
Lagen vastzetten in Photoshop

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Adobe Photoshop-programma.

instructies:

Stap 1

Selecteer in het deelvenster Lagen de laag die u wilt verankeren. Klik op het slotpictogram direct boven de lagen. Rechts van de laagnaam verschijnt een afbeelding van een zwart hangslot. Klaar, de laag is volledig vergrendeld. Als u probeert deze te wijzigen, ziet u het bericht "Het verzoek kan niet worden voltooid omdat de laag is vergrendeld" (Kon uw verzoek niet voltooien omdat de laag is vergrendeld).

Stap 2

Als u de positie van de laag wilt vergrendelen, maar deze wilt blijven bewerken, gebruik dan de optie "Positie vergrendelen". Selecteer de laag en klik op de gekruiste pijlen links van het slotpictogram. Rechts van de laagnaam verschijnt een grijs hangslot, wat betekent dat sommige laageigenschappen vergrendeld zijn. Nu kunt u de laag niet verplaatsen, maar u kunt in elk deel ervan schilderen.

Stap 3

Als u klaar bent met het bewerken van de afbeelding, maar u moet de positie wijzigen, gebruik dan de modus Afbeeldingspixels vergrendelen. Selecteer de laag en klik op het penseelpictogram links van de gekruiste pijlen. U kunt de laag verplaatsen, maar u kunt er niet op schilderen.

Stap 4

Om transparante pixels te vergrendelen: selecteer de laag en klik op het vierkante pictogram links van het penseelpictogram. Met deze functie kunt u de laag verplaatsen, op de afbeelding schilderen, maar transparante pixels blokkeren. Een dergelijke behoefte ontstaat bijvoorbeeld om de transparantie van de achtergrond te behouden.

Stap 5

Om een laag los te maken, klikt u op de laag en laat u het bijbehorende slotpictogram los.

Stap 6

Als u de laag "Achtergrond" wilt ontgrendelen: klik op het menu-item "Laag" - "Nieuw" - "Laag van achtergrond" (Laag - Nieuw - Laag van achtergrondkleur). Er verschijnt een vak Nieuwe laag. Geef de laag een naam en klik op OK. Een andere manier om de "Achtergrond" te ontgrendelen: dubbelklik op de naam van de laag - er verschijnt een venster voor het hernoemen van de laag - selecteer de naam en klik op OK.

Aanbevolen: