Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Vastzetten

Inhoudsopgave:

Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Vastzetten
Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Vastzetten

Video: Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Vastzetten

Video: Snelkoppelingen Naar Het Bureaublad Vastzetten
Video: een snelkoppeling plaatsen op je bureaublad Windows 10 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers hebben een probleem: de snelkoppelingen die liefdevol en ijverig op het Windows-bureaublad zijn gebouwd, bewegen onafhankelijk van elkaar en schenden de gevestigde orde. Heel vaak gebeurt dit als gevolg van een verandering in de schermresolutie, vooral na het starten van games, die meestal hun eigen resolutie-instellingen instellen die verschillen van de systeemresolutie.

Snelkoppelingen naar het bureaublad vastzetten
Snelkoppelingen naar het bureaublad vastzetten

instructies:

Stap 1

Orden uw bureaubladsnelkoppelingen zoals u dat wilt. Het is belangrijk dat je standaard resolutie is ingesteld, bijvoorbeeld 1920 * 1080, of 1024 * 768. Als u een gebruiker van Windows 7 of Windows Vista bent, is het iets gemakkelijker voor u. Deze systemen hebben de manier waarop het systeem de locatie van de pictogrammen op het bureaublad "onthoudt", opnieuw ontworpen. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte, selecteer de menubalk "Beeld", schakel het item "Pictogrammen automatisch rangschikken" uit. Klik met de rechtermuisknop op een vrij deel van het bureaublad en selecteer het item "Vernieuwen" met de linkermuisknop.

Stap 2

Nu worden de posities van de pictogrammen opgeslagen in de systeemcache en in deze schermresolutie zullen de snelkoppelingen precies op die manier worden geplaatst. Als de resolutie is gewijzigd, hoeft u alleen maar de juiste waarde terug te geven en de pictogrammen vallen op hun plaats. Om de gewenste resolutie in Windows 7 in te stellen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u "Schermresolutie". Er verschijnt een venster waarin de naam van uw monitor wordt aangegeven en in de tweede regel komt een vervolgkeuzelijst, door op het zwarte driehoekje te klikken kunt u de gewenste monitorparameters selecteren. Wanneer u kiest - klik op "Toepassen" en bevestig uw keuze.

Stap 3

In het oudere Windows XP-besturingssysteem werkt dit mechanisme niet zoals het zou moeten, dus de beste oplossing is om programma's van derden te gebruiken. Open uw internetbrowser en zoek naar "Download Icon Position". Dit is een klein gratis programma voor het opslaan van de geselecteerde opstelling van bureaubladpictogrammen. Er zijn andere programma's van hetzelfde type, bijvoorbeeld Icon Restore of Desktop Icon Position Saver 64-bit. Download het programma voor het beheren van pictogrammen, voer het uit.

Stap 4

Rangschik de pictogrammen zoals u nodig hebt en klik in het programma Pictogrampositie op de eerste knop - "Plaats pictogrammen opslaan". Klik vervolgens op de tweede - "Vernieuw de pictogramcache".

Stap 5

Om nu de locatie van de pictogrammen die u hebt gekozen te herstellen, start u het programma en drukt u op de derde knop - "Herstellen …". Andere programma's met een soortgelijk doel werken volgens een soortgelijk principe. Deze methode werkt ook in Windows 7, bijvoorbeeld voor gevallen waarin de posities van pictogrammen worden gewijzigd, niet vanwege toestemming, maar door per ongeluk op de knop "Plaats in volgorde, op naam" of door tussenkomst van iemand anders te drukken.

Stap 6

Houd er rekening mee dat het programma precies de volgorde onthoudt die u hebt opgeslagen, en als u pictogrammen toevoegt of verwijdert, herhaalt u het proces van het opslaan van de posities van de snelkoppelingen.

Aanbevolen: