Een Bestand Uitvouwen

Inhoudsopgave:

Een Bestand Uitvouwen
Een Bestand Uitvouwen

Video: Een Bestand Uitvouwen

Video: Een Bestand Uitvouwen
Video: uitvouwen menu 2024, April
Anonim

De bestandsextensie is nodig zodat het besturingssysteem het type kan herkennen en openen. Hiervoor gebruikt ze het juiste programma. Maar er zijn momenten waarop een bepaald bestand niet wordt geopend, bijvoorbeeld als het van internet wordt gedownload. Om een dergelijk bestand te openen, moet u het registreren met de extensie. Vervolgens wordt het geopend door het bijbehorende programma. Als het programma er niet is, moet u het ook installeren.

Een bestand uitvouwen
Een bestand uitvouwen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7)

instructies:

Stap 1

Op de meeste besturingssystemen is de bestandsextensie om veiligheidsredenen verborgen. Dit wordt gedaan zodat de gebruiker bij het hernoemen van een bestand niet per ongeluk de extensie verandert. In dit geval wordt het bestand niet geopend. Voordat u de extensie registreert, moet u de weergave van de extensie in de bestandsnaam inschakelen.

Stap 2

Open een willekeurige map om de weergave van de extensie in de bestandsnaam in Windows XP in te schakelen. Selecteer daarna bovenaan de werkbalk "Extra" en ga naar het gedeelte "Mapopties". Selecteer vervolgens het tabblad "Bekijken" en zoek daarin het item "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Schakel het selectievakje naast dit item uit.

Stap 3

Nu kunt u de gewenste extensie aan het bestand toevoegen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand. Selecteer 'Naam wijzigen' in het menu dat verschijnt. Na de naam van het bestand wordt de extensie onmiddellijk geschreven. Schrijf de extensie volgens het bestandstype. De doc-extensie is bijvoorbeeld typisch voor Microsoft Office-documenten en docx sinds 2007.

Stap 4

Voor degenen die het Windows 7-besturingssysteem gebruiken, is deze methode geschikt. Klik met de linkermuisknop op de knop "Start". Typ vervolgens in de zoekbalk "Mapopties". Selecteer uit de gevonden resultaten ook "Mapopties" en vervolgens - het tabblad "Bekijken". Schakel het selectievakje naast Extensies verbergen voor geregistreerde bestandstypen uit.

Stap 5

Om de extensie nu te registreren, selecteert u "Naam wijzigen" in het contextmenu van het bestand. Op dit besturingssysteem wordt de bestandsnaam gemarkeerd. De bestandsextensie moet onmiddellijk na het gemarkeerde deel van de naam worden geschreven. Nadat het bestand een extensie heeft, wordt het geopend door het programma dat standaard is voor dit soort bestanden.

Aanbevolen: