Een Bestand Maken Met Een Bat-extensie

Inhoudsopgave:

Een Bestand Maken Met Een Bat-extensie
Een Bestand Maken Met Een Bat-extensie

Video: Een Bestand Maken Met Een Bat-extensie

Video: Een Bestand Maken Met Een Bat-extensie
Video: How to Create a Batch (.bat) File in Windows 2024, April
Anonim

Batchbestanden met de bat-extensie (batch) zijn platte tekstbestanden die kunnen worden bewerkt met elke teksteditor, zelfs Kladblok. Ze zijn ontworpen om speciale opdrachten af te handelen die kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot bestanden en mappen op uw harde schijf.

Een bestand maken met een bat-extensie
Een bestand maken met een bat-extensie

Noodzakelijk

Kladblok-software

instructies:

Stap 1

Wanneer u met bat-bestanden werkt, vergeet dan niet dat wanneer u dit bestand maakt, u opdrachten specificeert waarvan de uitvoering vergelijkbaar is met het gebruik van de opdrachtregel. In feite is dit zo, na het maken van een eenvoudig bestand met een of twee opdrachten, kunt u zien hoe de opdrachtregel die u waarschijnlijk al kent, wordt gestart.

Stap 2

Start hiervoor Kladblok. Klik op het menu "Start" en selecteer "Alle programma's", ga naar het gedeelte "Accessoires" en klik op de zoekregel. Het programma kan ook worden gestart na het maken van een nieuw bestand, bijvoorbeeld op het bureaublad.

Stap 3

Nadat u het programma hebt geopend, voegt u de volgende regels toe aan de hoofdtekst van het bestand: @echo Test Bat-bestand @ pause Sla dit bestand nu op, als u dat nog niet heeft gedaan, drukt u op de sneltoets Ctrl + S. In het dialoogvenster dat wordt geopend, voer in het veld Bestandsnaam 1.bat in en klik op de knop "Opslaan". In plaats van het cijfer "1" kunt u een geheel andere naam invoeren, maar met de voorwaarde dat de bat-extensie wordt opgeslagen.

Stap 4

Navigeer naar de map waar je het bestand hebt opgeslagen en dubbelklik erop met de linkermuisknop. U ziet een opdrachtregelvenster waarin u de volgende regels ziet: Test Bat-bestand Druk op een willekeurige toets om door te gaan …

Stap 5

Zoals je kunt zien, heb je de Echo-opdracht gebruikt, die de gevraagde tekst weergeeft. Om het venster van het bat-bestand en het opdrachtregelprogramma te vergelijken, voert u de laatste uit. Om dit te doen, drukt u op de toetscombinatie Win + R, voert u de opdracht cmd in een leeg veld in en klikt u op OK. Voer in het geopende venster het echo Test Bat-bestand in en pauzeer de opdrachten een voor een - het resultaat is hetzelfde.

Stap 6

Als u geïnteresseerd bent in het uitvoeren van een opdracht, maar niet weet hoe u dit moet doen, gebruik dan de Help-instructie. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het recent gemaakte bestand en klikt u op de knop "Wijzigen". Wis de inhoud van het bat-bestand en voer de Help-opdracht in en druk vervolgens op Ctrl + S (om op te slaan).

Stap 7

Nadat u het bestand hebt uitgevoerd, ziet u een hele lijst met opdrachten, waarvan er mogelijk één nodig is. Om hulp te krijgen over een specifieke opdracht, typt u de opdracht help "opdracht of procesnaam" in het bestand dat wordt getest (de opdracht of het proces wordt zonder aanhalingstekens geschreven).

Aanbevolen: