Hoe Geluiden Te Coderen

Inhoudsopgave:

Hoe Geluiden Te Coderen
Hoe Geluiden Te Coderen

Video: Hoe Geluiden Te Coderen

Video: Hoe Geluiden Te Coderen
Video: Het CODEREN van interviews | SCRIPTIE Tips 2024, Mei
Anonim

In de jaren 90 werd het mogelijk om geluidsopnames te bewerken met behulp van een computer. In de praktijk zijn er vaak gevallen waarin het nodig is om ofwel een bestaand geluidsbestand te comprimeren of het geluid van een microfoon om te zetten in een digitaal formaat dat begrijpelijk is voor een computer voor latere verwerking.

Hoe geluiden te coderen
Hoe geluiden te coderen

Noodzakelijk

  • - microfoon;
  • - kolommen;
  • - bestand-encoder;
  • - systeemspeler.

instructies:

Stap 1

Open een coderingsprogramma dat handig voor u is, bijvoorbeeld OggEnc of een ander.

Stap 2

Stel de basisparameters in: kwaliteit (het niveau van de geluidskwaliteit instellen), downmix (het tweede kanaal in het eerste mengen), resample (de bemonsteringssnelheid instellen), uitvoer (de bestandsnaam voor uitvoer instellen). Stel ook aanvullende parameters in: basisstroombreedte, gecomprimeerde bestandskwaliteit, uiteindelijke bestandsnaam, bijbehorende kenmerken.

Stap 3

Voer de naam in van het geluidsbestand dat moet worden verwerkt in het menu of op de opdrachtregel van de encoder.

Stap 4

Selecteer een bitrate (geluidsdiepte). Houd er rekening mee dat voor een thuiscomputer de optimale bitsnelheid 112 kbps is, voor professionals die professionele apparatuur van hoge kwaliteit gebruiken - 224 kbps.

Stap 5

Bekijk de voortgang van het coderen. Houd tegelijkertijd de resterende tijd bij tot het einde van het proces.

Stap 6

Geef de map op waar het programma de opnieuw gecodeerde bestanden zal opslaan. Onthoud dat het gecomprimeerde bestand standaard in dezelfde map wordt geplaatst als waar het origineel is opgeslagen.

Stap 7

Controleer de kwaliteit van de codering door met de speler naar het verwerkte bestand te luisteren. Gebruik bijvoorbeeld WinAmp of een ingebouwde systeemspeler.

Aanbevolen: