Hoe Informatie Te Coderen

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Te Coderen
Hoe Informatie Te Coderen

Video: Hoe Informatie Te Coderen

Video: Hoe Informatie Te Coderen
Video: Het CODEREN van interviews | SCRIPTIE Tips 2024, Mei
Anonim

Bijna elke moderne computerbezitter heeft een verscheidenheid aan opslagapparaten bij zich: optische schijven en USB-flashstations voor het overbrengen en opslaan van belangrijke gegevens. Maar - wat gebeurt er als u een schijf of flashstation verliest? Uw informatie is in handen van een vreemde. Als de informatie is gecodeerd, zal een willekeurige gebruiker niets begrijpen en gewoon de USB-stick formatteren.

Hoe informatie te coderen
Hoe informatie te coderen

Noodzakelijk

TrueCrypt-programma

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om informatie te beschermen, is door de gegevens met een wachtwoord in een archief te verpakken. Deze procedure kan in elke archiver worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld in het Winrar-programma. Start Winrar en gebruik het als bestandsbeheerder om de gegevens te openen voor archivering.

Stap 2

Selecteer een groep bestanden en mappen en klik op het pictogram Toevoegen aan archief in de bovenste werkbalk. Het venster Archiefnaam en instellingen wordt geopend. Specificeer de archiefnaam en de gewenste parameters: archieftype en compressiemethode. Ga naar het tabblad Geavanceerd en klik op Wachtwoord instellen. Voer uw beoogde wachtwoord twee keer in en vink het vakje naast Bestandsnamen versleutelen aan. Dit is nodig zodat de gebruiker de inhoud van het archief niet met speciale programma's kan bekijken. Klik tweemaal op OK en de archiveringsprocedure begint.

Stap 3

Informatie kan worden gecodeerd met behulp van TrueCrypt-software. Download en installeer het programma. U kunt deze software vinden op de officiële website van de fabrikant www.truecrypt.org. Probeer te installeren in de systeemmap van de lokale schijf, aangezien dergelijke software zich daar zou moeten bevinden. Open de applicatie en wijs naar bestanden of volledige externe media. Versleutel de informatie met behulp van de "Volume Creation Wizard" in het menu "Extra".

Stap 4

Om informatie op een andere computer te decoderen, heb je een wachtwoord en Winrar (als je een archief hebt gemaakt) of een kopie van TrueCrypt (als je het hebt gebruikt) nodig. Op dit moment zijn er veel soorten verschillende software waarmee u informatie in een paar minuten kunt versleutelen. Als je weet hoe je moet programmeren, dan kun je zelf de eenvoudigste coderingsprogramma's maken.

Aanbevolen: