Hoe Films Te Coderen

Inhoudsopgave:

Hoe Films Te Coderen
Hoe Films Te Coderen

Video: Hoe Films Te Coderen

Video: Hoe Films Te Coderen
Video: Het CODEREN van interviews | SCRIPTIE Tips 2024, Mei
Anonim

De verscheidenheid aan apparaten voor het bekijken van video's leidt tot een groot aantal verschillende formaten. De videoclip kan opnieuw worden gecodeerd met behulp van codec-programma's. Laten we eens kijken naar een voorbeeld van videocodering met het gratis hulpprogramma VirtualDub.

Hoe films te coderen
Hoe films te coderen

Noodzakelijk

  • - VirtualDub-programma;
  • - filmpje.

instructies:

Stap 1

Gebruik het gratis VirtualDub-programma. Het is handig, eenvoudig en veelzijdig. Met dit programma kun je een videobestand transcoderen om uit te voeren, zowel op een computer als op de speler. Start eerst het programma en zie het hoofdvenster. Om een bestand voor codering toe te voegen, drukt u op de combinatie CTRL + O of selecteert u het item Videobestand openen in het vervolgkeuzemenu Bestand.

Stap 2

Het geopende bestand is te zien in het voorbeeldvenster. Het linkervenster komt overeen met het originele bestand. Het rechtervenster is de video na verwerking door het programma. Wanneer u het programma start en een bestand toevoegt, zijn deze vensters hetzelfde, aangezien de verwerking nog niet heeft plaatsgevonden.

Stap 3

Stel dat u besluit niet de hele film te coderen, maar slechts een deel ervan. In dit geval is het noodzakelijk om de programma's aan te geven welk onderdeel moet worden gewijzigd. Om dit te doen, moet u een fragment van de film selecteren met behulp van markeringen. Dit is gemakkelijk te doen. Klik met de linkermuisknop op de geschatte start van het videosegment. Klik op Thuis. Klik vervolgens op dezelfde manier op het einde van de regel en druk op Einde. Het gebied zal opvallen en een licht blauwachtige kleur krijgen.

Stap 4

Geef het formaat aan waarmee u uw video gaat hercoderen. Om dit te doen, klikt u op het menu Video en vinkt u het vakje Normaal opnieuw comprimeren aan. Klik vervolgens opnieuw op het menutabblad Video en het item Compressie. Het programma toont een venster met de codecs die u op uw computer hebt geïnstalleerd. Kies er een van. Bijvoorbeeld Divx of xDiv. Bevestig uw keuze met OK.

Stap 5

Nu moet je de codec voor de audiostream selecteren. Als u deze stap overslaat, is het resulterende bestand mogelijk te groot. Klik op de knop Audio en het subitem Volledige verwerkingsmodus in het bovenste menu. Vervolgens moet u het item Bronaudio in hetzelfde menu selecteren. Als u een videobestand zonder geluid wilt hercoderen, vinkt u het selectievakje Geen audio aan. Om de audiocodec zelf te selecteren, moet u het Compressie-item selecteren en de juiste in de lijst selecteren. Bevestig na je keuze je keuze met de OK-knop.

Stap 6

Ga verder met coderen. Selecteer Bestand in het menu. Sla vervolgens op als AVI. Deze actie komt overeen met de "sneltoets" F7. Er verschijnt een venster waarin u de naam van het geconverteerde bestand moet aangeven. En klik vervolgens op de knop Opslaan. Terwijl het coderingsproces aan de gang is, ziet u het statusvenster. Het geeft aan hoeveel er nog over is tot het einde van de conversie, wat de uiteindelijke grootte van het bestand zal zijn en andere statistieken. Nadat dit label is verdwenen, kunt u de kwaliteit van het opnieuw gecodeerde bestand controleren.

Aanbevolen: