Hoe Het Type Bestandssysteem Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Bestandssysteem Te Achterhalen?
Hoe Het Type Bestandssysteem Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Bestandssysteem Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Bestandssysteem Te Achterhalen?
Video: Een papegaai bijt, wat moet ik doen? Hoe voorkom je dat een papegaai bijt 🦜Waarom bijt een papegaai? 2024, Mei
Anonim

Veel parameters van de computer zijn afhankelijk van het bestandssysteem van de harde schijf. Als u bijvoorbeeld capacitieve bestanden (meer dan vier gigabyte) van internet gaat downloaden, moet uw harde schijf NTFS gebruiken. Ook hangt de snelheid van het schrijven van bestanden naar de harde schijf en de snelheid van het kopiëren van informatie van partitie naar partitie af van het type bestandssysteem.

Hoe het type bestandssysteem te achterhalen?
Hoe het type bestandssysteem te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - PartitionMagic-programma;
  • - TuneUp Utilities 2011-programma.

instructies:

Stap 1

Met deze methode kunt u het type bestandssysteem achterhalen, ongeacht uw versie van Windows. Open Mijn computer. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu Eigenschappen. Zoek vervolgens naar de regel "Bestandssysteem". Het bestandssysteemtype van deze harde schijfpartitie wordt ernaast geschreven.

Stap 2

U kunt ook het type bestandssysteem achterhalen met behulp van het programma PartitionMagic. Dit programma is zowel geschikt voor eigenaren van besturingssystemen van de Windows-familie als voor gebruikers die een Linux-besturingssysteem hebben geïnstalleerd. Vind het op internet, download en installeer het op de harde schijf van uw computer.

Stap 3

Start PartitionMagic. Wacht even totdat de computerscan is voltooid. In het hoofdvenster van het programma ziet u een lijst met alle partities op uw harde schijf. Als u naar het gedeelte "Eigenschappen" gaat, kunt u het bestandssysteem bekijken.

Stap 4

Voor het bekijken van de informatie kunt u ook gebruikmaken van het monitoring- en afstemmingsprogramma TuneUp Utilities 2011. Dit programma is eenvoudig op internet te vinden. Hoewel het programma commercieel is, is er een triviale periode van gebruik. Download en installeer de applicatie op uw computer.

Stap 5

Start TuneUp Utilities. Wacht even. Wanneer het programma voor de eerste keer wordt gestart, begint het uw computer te scannen. Na het scannen wordt u gevraagd om fouten op te lossen en uw systeem te optimaliseren. Als je tijd hebt, kun je akkoord gaan. Of annuleer deze procedure.

Stap 6

Daarna bevindt u zich in het hoofdmenu van het programma. Selecteer het gedeelte "Problemen oplossen" en vervolgens in het volgende venster - "Systeeminformatie weergeven". Na een paar seconden verschijnt het venster "Systeeminformatie". Selecteer in dit venster de sectie "Schijven". Daarin vindt u informatie over het bestandssysteem.

Aanbevolen: