Hoe BIOS Toshiba Te Flashen

Inhoudsopgave:

Hoe BIOS Toshiba Te Flashen
Hoe BIOS Toshiba Te Flashen

Video: Hoe BIOS Toshiba Te Flashen

Video: Hoe BIOS Toshiba Te Flashen
Video: How to update the BIOS on Toshiba notebooks(computer or Laptop) 2024, Mei
Anonim

Het vervangen van de moederbordsoftware kan de prestaties van uw mobiele computer verbeteren. Bij het flashen van laptop moederborden is het aan te raden om alleen originele (fabrieks)firmware te gebruiken.

Hoe BIOS Toshiba te flashen
Hoe BIOS Toshiba te flashen

Het is nodig

  • - Binnenflits;
  • - USB opslag;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Om het BIOS-flashproces te vereenvoudigen, is het beter om een programma te gebruiken waarmee u in een Windows-besturingssysteemomgeving kunt werken. Als je te maken hebt met een Toshiba-laptop, download dan het programma InsydeFlash. De utility-versie mag niet lager zijn dan 3.5.

Stap 2

Download de firmware voor je moederbord. Ga naar https://ru.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_bios.jsp?service=RU. Vul de meegeleverde tabel in en geef het gewenste model mobiele computer aan. Gebruik nooit software die is ontworpen voor andere laptopmodellen.

Stap 3

Bereid uw mobiele computer voor op firmware. Koppel uw apparaat los van internet. Koppel hiervoor de netwerkkabel los of schakel de wifi-adapter uit. Sluit alle onnodige programma's. Zorg ervoor dat u uw antivirusprogramma uitschakelt, of op zijn minst onderbreekt.

Stap 4

Als de laptop zonder batterij werkt, schakelt u de computer uit en plaatst u de batterij. Laad het 40-50% op. Als u de laptop uitschakelt tijdens het firmwareproces, zal het moederbord defect raken.

Stap 5

Voer het Inside Flash-programma uit. Klik op de zoekknop en selecteer het gedownloade firmwarebestand. Klik op de Start-knop en wacht tot het programma klaar is. Stop in geen geval het proces of zet de laptop uit.

Stap 6

Als deze methode het BIOS niet kan flashen, kopieer dan het gedownloade bestand naar een USB-station en hernoem het naar bios.fd. Formatteer de USB-stick vooraf in FAT32-indeling.

Stap 7

Zet de laptop uit, verwijder de batterij. Sluit de stroomkabel aan op uw mobiele computer. Sluit de USB-stick aan op de USB-poort. Houd de toetsen Fn en F ingedrukt. Voor sommige Toshiba-modellen zijn andere toetsen nodig. Druk nu op de aan/uit-knop. Als de flashdrive een indicator heeft, wacht dan tot deze is ingeschakeld en laat de Fn- en F-toetsen los.

Stap 8

Wacht tot de laptop opnieuw is opgestart of wacht 10-15 minuten. Controleer de stabiliteit van het apparaat.

Aanbevolen: