BIOS Flashen

Inhoudsopgave:

BIOS Flashen
BIOS Flashen
Anonim

BIOS-flashing is meestal nodig als de computer zijn prestaties heeft verloren. Het is echter niet ongebruikelijk dat planken vochtig worden en moeten worden bijgewerkt. In ieder geval moet u weten hoe u het BIOS moet flashen.

BIOS flashen
BIOS flashen

instructies:

Stap 1

Maak een systeemdiskette (zelfs dit is voldoende) of diskette. U kunt het beste het gratis hulpprogramma BootDisk gebruiken. Download het op de officiële website, pak het uit in een eerder gemaakte map, voer het uitvoerbare bestand uit en klik op de knop "Maken".

Stap 2

Vervolgens moet u een BIOS-image toevoegen aan de schijf of diskette (u kunt deze downloaden van de officiële website van de fabrikant). Je hebt ook een flasher-programma nodig. Het is voor elk computermodel anders, dus u dient de serviceafdeling te raadplegen. De meest veelzijdige flitser is Q-Flash.

Stap 3

Plaats de schijf of diskette in uw computer, druk op de aan/uit-knop, start de freer en selecteer het BIOS-imagebestand. Druk op de Enter-toets en wacht tot de computer alle processen zelfstandig heeft voltooid. Nadat het BIOS is geflitst, wordt de apparatuur opnieuw opgestart en werkt uw besturingssysteem weer.

Stap 4

In sommige gevallen bevat het BIOS een ingebouwde functie om updates mogelijk te maken. U hoeft alleen het Update-item in het werkvenster te vinden. Dan hoeft u alleen maar deze sleutel te activeren en even te wachten. Opgemerkt moet worden dat dit schema alleen werkt op de nieuwste BIOS-versies.

Aanbevolen: