Hoe Dvd-rom Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd-rom Schoon Te Maken
Hoe Dvd-rom Schoon Te Maken

Video: Hoe Dvd-rom Schoon Te Maken

Video: Hoe Dvd-rom Schoon Te Maken
Video: Zó kun je een bekraste CD weer goed afspelen 2024, Mei
Anonim

Elke optische drive moet van tijd tot tijd worden schoongemaakt. Als uw schijf niet meer normaal informatie van de schijf leest, verschijnen er regelmatig fouten wanneer u deze probeert te lezen, of ziet de schijf het geplaatste opslagmedium gewoon niet, dan betekent dit dat het moet worden schoongemaakt. Veel gebruikers veranderen in dergelijke situaties gewoon de schijf in een nieuwe. Hoewel het veel gemakkelijker is om het schoon te maken, en het nog steeds vrij lang kan werken.

Hoe dvd-rom schoon te maken
Hoe dvd-rom schoon te maken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - reinigingsset (optische schijf, speciaal reinigingsmiddel en doekje).

instructies:

Stap 1

Om uw dvd-rom schoon te maken, moet u een speciale reinigingsset aanschaffen. Dit omvat meestal een optische schijf, een speciaal reinigingsmiddel en een tissue. Je kunt zo'n set in de meeste computerwinkels kopen.

Stap 2

Pak de gekochte kit uit. Haal de schijf heel voorzichtig uit de set om krassen te voorkomen. Dep wat schoonmaakmiddel op een servet. Veeg het schijfoppervlak vervolgens voorzichtig schoon.

Stap 3

Plaats de optische schijf in het station van uw computer. Het reinigingsproces zou automatisch moeten starten. Je moet wachten tot het klaar is. De meeste van deze schijven hebben programma's die automatisch de werking van het optische station testen. Na voltooiing van het opschonen wordt de werking van de schijf gecontroleerd door een dergelijk programma. Als de schijf is gewist, zou er een dialoogvenster moeten verschijnen waarin informatie over de succesvolle voltooiing van de bewerking zal verschijnen. In sommige gevallen kan er een aanbeveling verschijnen over de noodzaak om de schijf opnieuw te reinigen. Herhaal deze procedure in dat geval nogmaals.

Stap 4

Als de schijfreiniging na het plaatsen van de schijf niet automatisch start, hebt u hoogstwaarschijnlijk een reinigingsschijf gekocht waarmee u de parameters voor de schijfreiniging handmatig kunt instellen. In dit geval zou het schijfmenu moeten verschijnen. Als dit niet het geval is, start u het menu handmatig. Ga hiervoor naar "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram en selecteer "Autostart".

Stap 5

Er verschijnt een menu waarin u de reinigingsparameters moet selecteren, bijvoorbeeld de aandrijvingstest in- of uitschakelen na reiniging, de mate van reiniging selecteren, enz. Als alle parameters zijn geselecteerd, kunt u het reinigingsproces van de aandrijving starten vanuit de zelfde menukaart.

Stap 6

Als u klaar bent met het schoonmaken van de drive, verwijdert u de reinigingsschijf en bergt u deze op een veilige plaats op. Met deze schijven kunt u het optische station vele malen reinigen.

Aanbevolen: