Hoe De Cartridge Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Cartridge Schoon Te Maken?
Hoe De Cartridge Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Cartridge Schoon Te Maken?

Video: Hoe maak je een HP Cartridge met Printkop schoon? 2022, November
Anonim

Van tijd tot tijd kunnen inkjetprinters verkeerd beginnen te printen - met witte lijnen en verticale strepen over het hele bedrukte vel. Als deze strepen aanhouden na het opnieuw laden of afdrukken van een checklist, moet de cartridge mogelijk worden gereinigd. Er zijn verschillende manieren om een ​​cartridge te reinigen, en in dit artikel zullen we er een paar behandelen.

Hoe de cartridge schoon te maken?
Hoe de cartridge schoon te maken?

instructies:

Stap 1

Op sommige printermodellen (zoals HP) kan de cartridge worden gereinigd via het bedieningspaneel van de printer. Selecteer het gedeelte "Extra's en reiniging van de cartridge" in de instellingen en druk een blanco wit vel af.

Stap 2

U kunt de cartridge ook reinigen met behulp van het HP Solution Center. Selecteer onder Afdrukvoorkeuren de optie Uw printer onderhouden en open het venster Afdrukvoorkeuren. Kies bij de apparaatservice voor het reinigen van de cartridges en volg de programma-instructies totdat u de gewenste afdrukkwaliteit krijgt.

Stap 3

Als deze methoden niet werken en de afdrukkwaliteit niet verbetert, kunt u proberen de contactpunten van de cartridge rechtstreeks met de hand te reinigen.

Stap 4

Verwijder de cartridge uit de printer, maak hem los uit de vergrendelingen en maak een zachte doek met een uniforme textuur, pluisvrij en pluisvrij, evenals zachte rubberen wattenstaafjes en schoon gefilterd water. Reinig de cartridges één voor één - verwijder eerst één cartridge gedurende maximaal 30 minuten, installeer deze vervolgens opnieuw en verwijder de andere.

Stap 5

Controleer de contactpunten van de cartridge op vuil en inktvlekken.

Stap 6

Bevochtig een rubberen wattenstaafje of doek met schoon water, wring de koperen contactpunten uit en veeg ze voorzichtig schoon zonder de spuitmondjes aan te raken en de zijkanten van de cartridge vast te houden. Laat de contacten 10 minuten drogen. Installeer daarna de cartridge opnieuw en zorg ervoor dat u tijdens de installatie een karakteristieke klik hoort. Haal vervolgens de tweede cartridge eruit en doe er hetzelfde mee.

Stap 7

Naast het reinigen van de koperen contacten, kan het nodig zijn om de gebieden rond de spuitmondjes van de cartridge te reinigen - deze gebieden hopen vaak stof, inktvlekken en vuil op. U hebt dezelfde materialen nodig om het oppervlak van de cartridge rond de spuitmondjes te reinigen als voor het reinigen van de koperen contacten. Raak tijdens het reinigen de contacten en sproeiers niet met uw vingers aan.

Stap 8

Plaats de cartridge die u hebt verwijderd voor reiniging op een vlakke ondergrond met de spuitmondjes naar boven. Dompel een wattenstaafje in water en knijp erin en veeg de randen van de sproeiers en eromheen schoon. De spuitmondplaten zelf hoeven niet te worden schoongemaakt - dit kan tot vernietiging leiden. Vervang de cartridge en sluit de printerkap. Controleer of de afdrukkwaliteit is gewijzigd.

Populair per onderwerp