Hoe De Processor Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Schoon Te Maken
Hoe De Processor Schoon Te Maken

Video: Hoe De Processor Schoon Te Maken

Video: Hoe De Processor Schoon Te Maken
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig heeft bijna elk gezin een "ijzeren" huisdier in huis, dat het hele gezin helpt met studeren, werken, maar ook met plezier en interessante tijd. Zoals je al begreep, hebben we het over de computer zelf, zonder welke we ons ons dagelijks leven nauwelijks kunnen voorstellen. Maar, net als elk "huisdier", vereist uw pc zorgvuldig onderhoud. We zullen u vertellen over een van de belangrijkste fijne kneepjes van computerzorg. Hier is een handleiding om uw processor op de juiste manier schoon te maken.

Hoe de processor schoon te maken
Hoe de processor schoon te maken

instructies:

Stap 1

Stap één - Voorbereiding. Om "schoon te maken" heeft u nodig: een stofzuiger, een schroevendraaier (waarschijnlijk een kruisvorm), een borstel (u kunt een oude tandenborstel of een grote borstel gebruiken) en misschien is dat alles. Koppel de draden los van de computer en leg de systeemeenheid voorzichtig op zijn kant. Gebruik een schroevendraaier om het zijpaneel te verwijderen of wring de plastic clips uit. Als je het lange tijd niet hebt schoongemaakt, is de kans groot dat het verwijderde onderdeel ook moet worden schoongemaakt. Nadat u de stofklontjes van het paneel hebt verwijderd, kunt u doorgaan naar de volgende stap.

Hoe de processor schoon te maken
Hoe de processor schoon te maken

Stap 2

Stap twee - De processor reinigen. Gebruik eerst een stofzuiger om het grootste deel van het opgehoopte vuil van de onderkant van de systeemeenheid te verwijderen. Dit kan zonder borstel. Nu is het noodzakelijk om het stof te verwijderen dat zich op de interne "organen" van de computer nestelt. Neem een borstel of borstel, probeer zo zacht mogelijk te vinden om kleine onderdelen niet te beschadigen. Terwijl u de apparatuur afstoft, verwijdert u deze tegelijkertijd met een stofzuiger. Dit is nodig zodat het stof dat je hebt verwijderd niet weer op zijn plek terecht komt. Borstelbewegingen moeten doen denken aan schoonmaken met een bezem: borstel het stof gewoon in het gat van de stofzuiger. Voor het gemak kunt u elk "orgaan" verwijderen en apart reinigen, maar dit is meestal niet nodig. De belangrijkste plekken om schoon te maken zijn de ventilator van de videokaart, het moederbord en de aansluitdraden. Maak bij het schoonmaken de draden los en blaas ze grondig door. Zodra u ervoor heeft gezorgd dat geen enkel onderdeel van uw computer onopgemerkt blijft, blijft alleen de laatste stap over.

Hoe de processor schoon te maken
Hoe de processor schoon te maken

Stap 3

Stap drie - montage. Het enige dat u nog hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat alle draden weer op hun plaats zitten en dat u niets in de systeemeenheid bent vergeten (borstels en een schroevendraaier worden daar vaak vergeten). Klik of schroef het zijpaneel vast en sluit de draden aan.

Aanbevolen: