Een Programma Kiezen Om Harde Schijven Te Controleren En Te Repareren

Inhoudsopgave:

Een Programma Kiezen Om Harde Schijven Te Controleren En Te Repareren
Een Programma Kiezen Om Harde Schijven Te Controleren En Te Repareren

Video: Een Programma Kiezen Om Harde Schijven Te Controleren En Te Repareren

Video: Een Programma Kiezen Om Harde Schijven Te Controleren En Te Repareren
Video: Harde schijf controleren in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Problemen met de harde schijf komen vrij vaak voor en veroorzaken veel ongemak, vooral voor gebruikers die niet op de hoogte zijn van computertechnologie. Meestal treden dergelijke problemen op als gevolg van defecten in de schijf zelf, evenals beschadigde bestanden op de schijf. Op dit moment zijn er veel programma's waarmee u problemen kunt diagnosticeren en oplossen.

Een programma kiezen om harde schijven te controleren en te repareren
Een programma kiezen om harde schijven te controleren en te repareren

Waar te kijken en wat te kiezen?

Als uw harde schijf hulp nodig heeft, kunt u een programma kiezen om deze te controleren en fouten op te lossen. Dergelijke programma's bieden doorgaans functionele oplossingen voor een grote verscheidenheid aan gebruikersgroepen - van beginners tot gevorderden. De meeste kunnen van internet worden gedownload en ook worden gekocht bij computerdiskwinkels. Houd er rekening mee dat niet alle programma's een Russische interface hebben en dat elk van hen een beperkte functionaliteit heeft.

Seagate Seatools

Een van de populaire programma's is Seagate Seatools. Het combineert zowel de mogelijkheid om de harde schijf te controleren als de mogelijkheid om slechte sectoren te repareren. U kunt het programma volledig gratis downloaden van de officiële website van het bedrijf Seagate. Seatools voor Windows controleert de harde schijf in de Windows-interface. Seagate voor DOS is een iso-image van waaruit u een opstartbare schijf kunt maken en, nadat u ervan hebt opgestart, de harde schijf kunt controleren en fouten kunt herstellen. Aangezien het besturingssysteem voortdurend toegang heeft tot de harde schijf, wat de voortgang van de scan beïnvloedt, is het beter om de Seagate voor DOS-versie te kiezen. Het programma voert de nodige tests uit en repareert slechte sectoren, plus geeft alle informatie over de schijf. Bonus - volledige lokalisatie in het Russisch.

Western Digital Data Lifeguard-diagnose

Eigenaren van Western Digital harde schijven kunnen profiteren van de gratis Western Digital Data Lifeguard Diagnostic-software. Het is beschikbaar in twee versies: voor Windows en een opstartbare image. U kunt controleren, informatie krijgen "slim", de schijf formatteren. Het programma is gratis te downloaden op internet.

Ingebouwd programma

In Windows-versies vanaf XP en hoger kunt u de harde schijf controleren door met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf in de "Verkenner" op het tabblad "Eigenschappen" te klikken, vervolgens op "Service" en vervolgens op "Controleren". De functionaliteit is beperkt, maar ook deze optie is het overwegen waard.

HDD-scan

Ook het gratis programma HDD Scan is populair. Het kan niet alleen de harde schijf controleren, maar ook flash-kaarten. Het grote nadeel is dat er geen mogelijkheid is om fouten te corrigeren.

Victoria HDD

Als u een professional bent, moet u aandacht besteden aan het Victoria HDD-programma. Het heeft de functionaliteit van alle bovenstaande programma's en kan ook beschadigde blokken fragmentarisch markeren. Het is ook beschikbaar in versies voor Windows en als een iso-image en kan gratis worden gedownload op internet. Het programma is ontworpen voor diepgaande analyse en verwerking van de harde schijf, dus als u geen extra functies nodig heeft, is het beter om stil te staan bij andere opties, omdat het lang zal duren voordat de Victoria HDD-functionaliteit wordt begrepen.

Aanbevolen: