Hoe Ip Aan Mac-adres Te Binden

Inhoudsopgave:

Hoe Ip Aan Mac-adres Te Binden
Hoe Ip Aan Mac-adres Te Binden

Video: Hoe Ip Aan Mac-adres Te Binden

Video: Hoe Ip Aan Mac-adres Te Binden
Video: IP address to mac address binding in a router tutorial 2024, Mei
Anonim

Voor sommige acties kan het nodig zijn om het IP-adres te binden aan het MAC-adres van de netwerkkaart. Dit kan te wijten zijn aan zowel de wens om maximale beveiliging te bereiken van gegevens die zijn opgeslagen op de schijfruimte van de machine, als de implementatie van specifieke functies van sommige toepassingen.

Hoe ip aan mac-adres te binden
Hoe ip aan mac-adres te binden

Noodzakelijk

Computer met geïnstalleerde netwerkkaart

instructies:

Stap 1

Om een IP-adres aan het MAC-adres van een netwerkkaart te koppelen, moet u een aantal eenvoudige stappen volgen. Start WinBox. Selecteer vervolgens het item Systeem en ga naar het item Planner in de vervolgkeuzelijst op het tweede niveau.

Stap 2

Vul in het nieuwe taakvenster dat wordt geopend de juiste tekstvelden in. Voer in het veld Naam een naam in voor de taak. Er mag niets worden gewijzigd in het veld Startdatum, dat de datum aangeeft waarop de computer aan de taak begon te werken, en in het veld Starttijd, dat de tijd aangeeft waarop de computer aan de taak begon te werken. In het tekstvak Interval, dat het tijdsinterval specificeert waarna de taak opnieuw zal beginnen, kunt u elk interval specificeren - bijvoorbeeld één minuut, het maakt niet echt uit.

Stap 3

Maar het veld OnEvent, dat het algoritme beschrijft voor het uitvoeren van de taak zelf, moet in meer detail worden beschouwd. In dit veld moet een taak worden ingevoerd die is geschreven in algoritmische taal, die de volgorde weergeeft van acties die moeten worden uitgevoerd om de taak met succes te voltooien. In dit specifieke geval moet u daar een scriptrecord invoeren, dat de binding aan het MAC-adres van de netwerkkaart van het IP-adres implementeert. Dit item zou zijn: foreach / i / in [/ip_arpfind_dynamic = yes / interface = VLAN1] _do = {/ ip / arpadd_copyfrom = $ i}. Daarna hoeft u alleen nog maar aan de taak te beginnen.

Stap 4

Er is ook een andere manier. Maak een databasebestand om IP aan MAC te binden - het kan bijvoorbeeld /etc/ethers.local worden genoemd. De regels van het bestand bevatten informatie over het IP-adres, de HEX-record van het MAC-adres en de naam van de computer in thuisnetwerken - bijvoorbeeld 192.168.0.10 00: 0c: 5e: 3f: cd: e4 # PC- 1, 192.168.0.9 01: 0c: 87: 81: da: a2 # PC-2? Enz.

Stap 5

Schrijf een script dat lijkt op het volgende:

arp-advertentie> 0

ik = 2

terwijl [$ I-le254]

doen

arp -s 192.168.0.12 {1} 0: 0: 0: 0

I = ex / pr $ I + 1

klaar

arp advertentie> null

etc_static.arp

Stap 6

Het script stelt het juiste MAC-adres in door de arp-tabel te wissen, het nuladres en een set nieuwe adressen uit het eerder gemaakte databasebestand te binden.

Stap 7

Maak het bestand dat je hebt geschreven uitvoerbaar en voeg de volgende regel toe: /etc/rc.local/etc/static.arp. Nu zal de server geen verzoek om een lokaal IP-adres uitzenden, aangezien elk van hen star statisch gebonden is aan de MAC-adressen - dat wil zeggen, de taak zal worden voltooid.

Aanbevolen: