Hoe Te Binden?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Binden?
Hoe Te Binden?

Video: Hoe Te Binden?

Video: Hoe Te Binden?
Video: hoe je een band te binden. eenvoudig en snel en elegant. Windsor knoop. 2024, Mei
Anonim

Bind is de meest voorkomende en open source DNS-serverimplementatie die een DNS-naam omzet in een IP-adres en vice versa. Dit systeem is gemaakt door studenten.

Hoe te binden?
Hoe te binden?

Het is nodig

  • - een computer;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Configureer bind om alleen uw eigen domeinen te bedienen, zonder de mogelijkheid om deze te gebruiken in de DNS-cachemodus. Dit wordt gedaan omdat de meeste datacenters hun eigen DNS-server hebben. Controleer op de volgende pakketten op uw systeem: bind, bind-chroot om bind te installeren. Gebruik hiervoor het commando

$ rpm -q bind

bind-9.2.4-24. EL4

$ rpm -q bind-chroot

bind-chroot-9.2.4-24. EL4.

Stap 2

Installeer het tweede pakket om uw server beter te beveiligen tegen hacking, het stelt u in staat om de binding te isoleren van de rest van het systeem. Alle bestanden die door bind worden gebruikt na het installeren van dit pakket, worden verplaatst naar de map /var /named /chroot /. Verander geen paden in configuratiebestanden.

Stap 3

Let op bij het configureren van bind om huidige tijdinformatie te gebruiken, dus vervang var / named / chroot / etc / localtime door uw tijdzone-informatie. Het is het bestand dat moet worden vervangen, omdat een symbolische link naar een ander bestand niet werkt in de chroot-modus. Configureer vervolgens het bestand var / named / chroot / etc / rndc.key om bind uit te voeren. Dit bestand bevat de autorisatiesleutel voor het rndc-programma, dat de bindserver bestuurt en de statistieken van hits weergeeft.

Stap 4

Maak een regel in # dnssec-keygen -a HMAC-MD5 -b 128 -n USER rndckey, met deze opdracht worden twee bestanden in de huidige map gemaakt. In het privébestand verschijnt de sleutel op de derde regel PBpLBGUy6QRdCnUMwv9dxw ==. Maak een nieuw bestand, noem het rndc.key, plaats de sleutel "rndckey" {; algoritme hmac-md5; geheim "PBpLBGUy6QRdCnUMwv9dxw ==".

Stap 5

Maak een bestand met de naam.com met de volgende sleutel:

opties {

map "/ var / genoemd";

dump-bestand "/var/named/data/cache_dump.db";

statistiekenbestand "/var/named/data/named_stats.txt";

meeluisteren {127.0.0.1; };

versie "onbekend";

toestaan-recursie {geen; };

toestaan-query {elke; };

};

Vervang het ip in het bestand door degene die je wilt. Controleer of de bindconfiguratie correct is ingesteld met de opdracht # named-checkconf /var/named/chroot/etc/named.conf.

Aanbevolen: