Hoe Een Antivirusprogramma In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Antivirusprogramma In Te Stellen
Hoe Een Antivirusprogramma In Te Stellen

Video: Hoe Een Antivirusprogramma In Te Stellen

Video: Hoe Een Antivirusprogramma In Te Stellen
Video: How to delete virus manually without using antivirus 2015 2024, Mei
Anonim

Om uw thuiscomputer te beschermen tegen voortdurende virusaanvallen en schadelijke hardware, moet u een antiviruspakket installeren. Er is een brede selectie van ontwikkelaars tot uw dienst. Wees verantwoordelijk, aangezien er maar één product is om uit te kiezen.

antivirus configureren
antivirus configureren

instructies:

Stap 1

Alle antivirusprogramma's hebben hun eigen kenmerken: sommige zijn voornamelijk gericht op het "genezen" van geïnfecteerde bestanden, andere op het detecteren ervan (tegelijkertijd kan wat de een heeft gemist, door een ander worden gedetecteerd, enz.). Ze verschillen ook in de scansnelheid en de mate van systeembelasting, in de vorm van het rapport, enz. Hoe dan ook, geen enkele antivirus kan honderd procent bescherming van uw computer bieden.

Stap 2

Het is niet alleen belangrijk om de antivirus correct te kiezen en te installeren, maar ook om de werking ervan correct te configureren. Eerst moet u uw zoekparameters instellen. Om de kwaliteit van het scannen te verbeteren, is het beter om "alles in te schakelen", dat wil zeggen: selecteer alle schijven (inclusief archieven, databases van e-mailprogramma's, opstartsectoren, enz.), alle bestanden (niet alleen de standaard geselecteerde), add "redundant scannen », Integratie met browsers, controle van de integriteit van systeembestanden.

Stap 3

Ten tweede, schakel automatisch wekelijks scannen in, met de identificatie van alle soorten bedreigingen, en het verzenden van verdachte bestanden naar de website van uw antivirusontwikkelaar. Stel het automatisch bijwerken van de antivirusdatabase in of geef meldingen over nieuwe updates, en specificeer ook wat u met geïnfecteerde objecten moet doen (desinfecteren, verwijderen, in quarantaine plaatsen) of verlaat de automatische modus voor het uitvoeren van alle noodzakelijke maatregelen.

Stap 4

Ten derde, schakel verplicht scannen van alle gedownloade bestanden en geïnstalleerde programma's in. Vergeet niet om uitzonderingen op te nemen voor onschadelijke voorwerpen. Het is ook niet overbodig om de antivirusapparatuur zelf te beschermen tegen indringers door de beveiligingsinstellingen op te geven.

Aanbevolen: