Hoe Kan Ik Zien Welk Moederbord Ik Heb

Inhoudsopgave:

Hoe Kan Ik Zien Welk Moederbord Ik Heb
Hoe Kan Ik Zien Welk Moederbord Ik Heb

Video: Hoe Kan Ik Zien Welk Moederbord Ik Heb

Video: Hoe Kan Ik Zien Welk Moederbord Ik Heb
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, April
Anonim

Een moederbord is een complex, meerlagig computerapparaat dat de centrale hub van een computer is. Het bevat de belangrijkste componenten van een personal computer, zoals een centrale processor, RAM, uitbreidingsmodules (videokaart, geluidskaart) en nog veel meer.

Hoe kan ik zien welk moederbord ik heb
Hoe kan ik zien welk moederbord ik heb

instructies:

Stap 1

Moederborden zijn er in verschillende modellen en het is raadzaam om te weten welk model moederbord op uw computer is geïnstalleerd. Deze informatie is voornamelijk nodig om de stuurprogramma's te installeren. De eenvoudigste manier om te zien welk moederbord is geïnstalleerd, is door de documentatie voor uw computer te lezen. Maar als het afwezig is, kunt u het model van het moederbord op andere manieren achterhalen: eerst moet u de computer gedeeltelijk demonteren - u moet de zijklep verwijderen en kijken welk moederbord is geïnstalleerd. De methode is zeer eenvoudig en betrouwbaar. Maar het kost wat moeite.

Stap 2

U kunt tijdens het opstarten na het aanzetten van de computer zien welk model van het moederbord. Dit is de eerste of tweede screensaver. Deze methode is, net als de eerste, eenvoudig, maar het moederbord ondersteunt deze functie niet altijd.

Stap 3

Met Everest kun je ook zien welk moederbord is geïnstalleerd als Windows is geïnstalleerd. Dit programma is ontworpen om de configuratie van een computer te analyseren en informatie te verkrijgen over de componenten ervan. Het voordeel van het Everest-programma is dat het met alle modellen moederborden werkt.

Stap 4

Als het besturingssysteem Linux op de computer is geïnstalleerd, kunt u het hulpprogramma dmidecode gebruiken. Deze methode vereist de installatie van het programma en de mogelijkheid om ermee te werken.

Stap 5

Er is een andere manier om te bepalen welk model het moederbord is geïnstalleerd, maar een ervaren gebruiker van een pc kan het gebruiken. Het is noodzakelijk om het BIOS Agent-programma te downloaden. Nadat u het programma heeft gestart, klikt u op "Get BIOS Info" en vervolgens op "Resultaten opslaan" - er wordt een tekstbestand gemaakt dat de benodigde informatie bevat. Voor nauwkeurigere informatie dient u het aantal PCI-, ISA-slots, geheugenslots en processorsockets op het moederbord te vermelden.

Aanbevolen: