Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord In De Computer Zit?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord In De Computer Zit?
Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord In De Computer Zit?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord In De Computer Zit?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord In De Computer Zit?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Heel vaak, na het kopen van een reeds geassembleerde systeemeenheid, vraagt de gebruiker zich af wat voor soort moederbord in de gekochte computer is geïnstalleerd en welke apparatuur deze heeft. Hoe te zijn in zo'n situatie?

Zo ziet het moederbord eruit
Zo ziet het moederbord eruit

Het is nodig

Computer, Everest-software, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om te begrijpen welk moederbord in de computer is geïnstalleerd, is door een schroevendraaier te nemen, een paar schroeven los te draaien, de zijbehuizing te verwijderen en naar de markeringen te kijken die op het bord zelf zijn aangegeven. Meestal staat de naam van het model en het bedrijf van de fabrikant op de bovenkant. Meestal is de computerkast echter verzegeld en, in geval van schending van de integriteit van de stickers, gaan garantieverplichtingen verloren.

Stap 2

U kunt op het display letten tijdens de eerste keer opstarten van de computer, wanneer onder andere informatie over de systeemparameters, een inscriptie met de naam van de fabrikant en de markering van het model van dit moederbord als "ASUS A7N-8X" of “GIGABYTE GA-5436AL” verschijnt.

Stap 3

De meest correcte manier zou zijn om een van de hulpprogramma's te gebruiken die alle computerhardware identificeren en u in staat stellen om volledige informatie over het systeem als geheel en over al zijn componenten te bepalen. De meest populaire programma's in deze serie zijn Everest, Aida en SiSoftware Sandra. Opgemerkt moet worden dat Everest de meest informatieve en gebruiksvriendelijke van al het bovenstaande is. Installeer dus Everest op je computer en start hem op. Verder in het programmavenster, aan de linkerkant ervan, zien we een menu waarin onder andere een item "Moederbord" is, waarin zich een subitem met dezelfde naam bevindt. Door erop te klikken, wordt gedetailleerde informatie over het moederbord weergegeven in het rechtergedeelte van het scherm, inclusief de belangrijkste parameters, kenmerken, eigenschappen, evenals de naam van het model en de fabrikant.

Stap 4

Tegelijkertijd kunt u met het programma de meest complete informatie vinden over de apparatuur die op het bord is geïnstalleerd: zuid- en noordbruggen, sockettype, geheugen- en interfacecontrollers, ingebouwd netwerk, audio- en videoadapters, evenals informatie over mogelijke problemen die tijdens de werking zijn gedetecteerd.

Aanbevolen: