Hoe Het Moederbord Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Te Vinden
Hoe Het Moederbord Te Vinden

Video: Hoe Het Moederbord Te Vinden

Video: Hoe Het Moederbord Te Vinden
Video: How To Find Motherboard Model Number in Windows 10 2024, Maart
Anonim

Het moederbord, of zoals het ook wel het moederbord wordt genoemd, is een belangrijk onderdeel van de systeemeenheid. Het moederbord is een soort basis die alle componenten van de computer in één enkel organisme verbindt. Hoe weet u welk moederbord op uw computer is geïnstalleerd?

Het moederbord is een belangrijk onderdeel van de systeemeenheid
Het moederbord is een belangrijk onderdeel van de systeemeenheid

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste en meest betrouwbare manier om dit apparaat te identificeren, is door visuele inspectie. Het enige nadeel van deze methode is dat je de systeemeenheid moet openen. Wees niet bang voor deze manipulatie, daar is niets mis mee. Schakel hiervoor de computer uit en open het deksel van de systeemeenheid. Gewoonlijk is het voldoende om de vergrendelingen te verplaatsen en de hoes opzij en naar u toe te trekken. Natuurlijk hebben blokken van verschillende fabrikanten niet hetzelfde ontwerp, maar deze stap zou niet tot grote problemen moeten leiden.

Stap 2

Het moederbord is het grootste deel van het "interne" van uw computer. Alle andere apparaten zijn erop aangesloten. Het enige dat u nog hoeft te doen, is lezen wat erop staat.

Stap 3

Voor de volgende methode heb je een speciaal programma nodig, bijvoorbeeld - EVEREST. Het programma is shareware. En zonder registratie werkt het 30 dagen, dus je hoeft geen geld uit te geven. Start en selecteer het menu-item "moederbord". Nu zult u niet alleen de naam te weten komen, maar ook veel andere nuttige informatie (land van herkomst, internetadres van de ondersteuningssite, BIOS-versie en nog veel meer). Kijk in het algemeen eens naar dit programma, het is een van de beste in zijn klasse.

Hoe het moederbord te vinden?
Hoe het moederbord te vinden?

Stap 4

Een andere methode is om het laadscherm nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer u de computer aanzet en technische informatie op het beeldscherm wordt geschreven, wordt ook de naam van het moederbord weergegeven.

Aanbevolen: