Hoe Een Virtuele Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virtuele Computer Te Installeren
Hoe Een Virtuele Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Virtuele Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Virtuele Computer Te Installeren
Video: Windows 10 installeren op een virtuele machine 2024, Mei
Anonim

Vaak wordt de beslissing om over te stappen naar een nieuw besturingssysteem geleidelijk genomen - niemand wil opgeven wat hij gewend is. En om het hele besturingssysteem apart te zetten is vaak problematisch. Om een ander systeem in werking te testen, volstaat het om bepaalde software zelf te configureren.

Hoe een virtuele computer te installeren
Hoe een virtuele computer te installeren

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig zijn er veel oplossingen voor het organiseren van een virtuele machine. Natuurlijk heeft elk programma zijn voor- en nadelen, en veel daarvan kosten bovendien veel geld. Daarom moet u voor proeftesten een gratis softwarepakket selecteren met voldoende uitgebreide functionaliteit waarmee u dit of dat besturingssysteem daadwerkelijk in werking kunt testen.

Stap 2

Het VirtualBox-programma is als zo'n hulpmiddel gekozen, omdat: het voldoet volledig aan de gestelde eisen en is gemakkelijk te leren. Daarnaast kun je direct na installatie van het product aan de slag. Ook is het niet nodig om op internet te zoeken naar afbeeldingen van virtuele systemen.

Stap 3

Gebruik de link om het te downloaden https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads. Op de downloadpagina ziet u verschillende versies van de software. Uw taak is om de versie te kiezen die bij uw besturingssysteem past. Download vervolgens de assembly en installeer deze op uw computer

Stap 4

Open de geïnstalleerde applicatie en klik op de knop "Maken" (vergelijkbaar met het item "Machine" -> "Maken" of de sneltoets Ctrl + N). Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op "Volgende" als u wilt doorgaan met de installatie van de virtuele machine.

Stap 5

Bedenk vervolgens een naam voor het systeem dat wordt gemaakt en geef ook het type op. Klik volgende.

Stap 6

Nu moeten we de geheugengrootte voor ons systeem instellen. In eerste instantie wordt het ingesteld op de aanbevolen hoeveelheid geheugen, maar u kunt dit desgewenst wijzigen.

Stap 7

Nu moet u het programma vertellen of u een opstartbare schijf wilt maken. Omdat u nog nooit schijven hebt gemaakt, schakel het selectievakje niet uit en selecteer de optie "Een nieuwe harde schijf maken".

Stap 8

Daarna wordt u gevraagd om het type schijf te selecteren dat u wilt maken. Als u niet van plan bent dit schijfbestand te gebruiken om met andere toepassingen te werken, laat u de originele versie staan. Klik nogmaals op "Doorsturen".

Stap 9

De volgende stap is om het formaat van de gemaakte schijf te bepalen met een gedetailleerde beschrijving van elk type. Hier moet u zelf bepalen wat beter is - een schijf met een vast volume die niet kan worden gewijzigd, of een schijf die in eerste instantie een minimum aan ruimte in beslag neemt en naar behoefte groeit, maar zonder de mogelijkheid om in omvang af te nemen. Selecteer als onderdeel van de test een dynamische schijf. Klik op 'Doorsturen'.

Stap 10

Vervolgens moet u de locatie van het bestand op de harde schijf specificeren, evenals de grootte van dit bestand. Alles is naar eigen inzicht. Zorg ervoor dat de schijfruimte niet te klein is (stap 6). Klik op "Doorsturen", waarna u een venster ziet met samenvattende informatie, volgens de eerder uitgevoerde acties. Als alles bij u past, klikt u op de knop "Maken". Mogelijk wordt u nogmaals gewaarschuwd voor het begin van het maken van een nieuwe virtuele machine - gebruik de knop Maken.

Stap 11

Als gevolg hiervan wordt u naar het hoofdvenster van het programma geleid, waar u de nieuw gemaakte systeemkopie ziet.

Stap 12

Nu hoef je het alleen nog maar uit te voeren. Klik hiervoor op de knop "Start" in de vorm van een groene pijl op het bovenpaneel. Dat is alles.

Aanbevolen: