Hoe Dvd-rom Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd-rom Uit Elkaar Te Halen
Hoe Dvd-rom Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Dvd-rom Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Dvd-rom Uit Elkaar Te Halen
Video: DVD-ROM не читает диски — почему и что делать? 2024, Mei
Anonim

Als de situatie zich zodanig heeft ontwikkeld dat de reinigingsschijven de dvd-drive niet meer helpen, komt een goede oude vriend genaamd een schroevendraaier te hulp. De schijf heeft een eenvoudig ontwerp, dus het zal niet moeilijk zijn om hem zelf te demonteren en schoon te maken. Hoe je dit doet, lees verder.

Hoe dvd-rom uit elkaar te halen
Hoe dvd-rom uit elkaar te halen

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Schroef het zijpaneel van de systeemeenheid los. Koppel alle draden los van de actuator. Neem vervolgens een schroevendraaier en draai de vier schroeven los waarmee deze in het frame van de systeemeenheid is bevestigd. Verwijder dvd-rom. Neem een dunne lange naald. Zoek een klein rond gaatje aan de voorkant van de schijf. Steek daar de naald in. Dan komt de bak eruit.

Stap 2

Verwijder het voorpaneel. Om dit te doen, buigt u voorzichtig de drie plastic vergrendelingen terug die het aan de zijkanten vasthouden. Wees voorzichtig als deze sluitingen breken heel gemakkelijk. Trek de lade naar buiten. Zoek de vier schroeven aan de onderkant. Om de metalen omhulling te verwijderen, draait u de vier schroeven aan de onderkant los. Verwijder het metalen deksel om de dvd-rom te demonteren.

Stap 3

Zoek de wagen waarop de laserkop beweegt. Daarnaast vind je een mechanisme waarmee het dienblad naar buiten schuift. Om de rest van de onderdelen te verwijderen, koppelt u de data- en stroomkabels los. Om ze niet te beschadigen, maakt u eerst de plastic bevestigingsmiddelen los die u direct op de connectoren van de kabels vindt.

Stap 4

Verwijder de riem van de poelies om de versnellingsbak te demonteren. Draai vervolgens de schroeven los en verwijder de montageplaat om de dvd-rom te demonteren. Verwijder de tandwielen en tandwielen. Bestudeer ze zorgvuldig. Als ze beschadigd zijn, vervang ze dan door bruikbare exemplaren, zo niet, breng ze dan terug naar hun oorspronkelijke plaats. Soms kan het uitvallen van de schijf te ernstig zijn om hem zelf te laten rusten, bijvoorbeeld de laserkop zal beschadigd raken. Je zult hier niets kunnen doen. Als de storing bestaat uit het mengen van tandwielen of het verstoren van de juiste werking van het bakmechanisme, dan kunt u dit eenvoudig zelf oplossen. Nadat alle fouten zijn verholpen, zet u het dvd-station weer in elkaar in de omgekeerde volgorde als beschreven in de bovenstaande instructies.

Aanbevolen: