Een Tweede Voeding Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Voeding Aansluiten
Een Tweede Voeding Aansluiten

Video: Een Tweede Voeding Aansluiten

Video: Een Tweede Voeding Aansluiten
Video: 5. Voeding aansluiten 2024, Mei
Anonim

Wanneer de systeemeenheid van de computer niet meer aangaat en geen geluid meer maakt, is de meest voorkomende reden voor dit gedrag een storing in de voeding. De eenvoudigste manier om te controleren of dit het geval is, is door de systeemeenheid te draaien en een andere voedingseenheid met geschikt vermogen op het moederbord aan te sluiten.

Een tweede voeding aansluiten
Een tweede voeding aansluiten

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - krachtbron.

instructies:

Stap 1

Verwijder de zijkap van de computersysteemeenheid, die toegang geeft tot het moederbord. Zorg ervoor dat de computer is uitgeschakeld van het netwerk en verwijder van alle apparaten de stroomkabels van de geïnstalleerde voeding - van de harde schijf, schijf, videokaart (indien aangesloten), diskette en natuurlijk het moederbord. In de regel moet u de juiste locatie van de kabels controleren die van de voeding naar alle componenten van de personal computer gaan.

Stap 2

Plaats de nieuwe voeding naast je computer. Sluit de stroomkabels aan op het moederbord. Als het bord niet erg oud is, zijn er twee connectoren op aangesloten - de hoofdvoeding en de extra. Forceer de connectoren niet. Als de connectoren niet passen, probeer je ze op de verkeerde plaats te schuiven. Steek de stroomconnector erin totdat de vergrendelingen op de plastic connectorvergrendeling zijn gesloten.

Stap 3

Sluit de netwerkkabel aan op de voeding. Schakel de grafische kaart in als deze extra stroom nodig heeft. Sluit een monitor, toetsenbord, muis aan op het moederbord. Zet de schakelaar op de voeding (indien aanwezig) in de aan-modus (één is getekend) en zet de computer op de gebruikelijke manier aan.

Stap 4

Als het moederbord begint te werken, draaien de ventilatoren en starten ze op en verschijnt er een videosignaal op het beeldscherm, wat betekent dat het moederbord (en daarmee de processor en het RAM-geheugen) in werkende staat is. Vergeet ook niet dat de voeding alle stroom naar alle onderdelen van de pc verdeelt. Als je niet genoeg stroom hebt, kan de computer defect raken of helemaal niet werken, dus bereken het vermogen zorgvuldig.

Aanbevolen: