Hoe Het Beheerderswachtwoord In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beheerderswachtwoord In Te Stellen
Hoe Het Beheerderswachtwoord In Te Stellen

Video: Hoe Het Beheerderswachtwoord In Te Stellen

Video: Hoe Het Beheerderswachtwoord In Te Stellen
Video: Making a user an administrator on a Windows 10 system 2024, Mei
Anonim

In het Windows-besturingssysteem geeft het beheerdersaccount toegang tot het instellen van bijna alle componenten en het bekijken van verschillende bronnen. Om een wachtwoord voor de beheerder in te stellen, moet u een paar stappen uitvoeren.

Hoe het beheerderswachtwoord in te stellen
Hoe het beheerderswachtwoord in te stellen

instructies:

Stap 1

Open het "Configuratiescherm" met de Windows-toets of de "Start"-knop. Als er geen gewenst item in het menu is, pas dan de weergave ervan aan. Klik met de rechtermuisknop ergens op de taakbalk en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Maak in het dialoogvenster Taakbalk en Eigenschappen van menu Start het tabblad Menu Start actief.

Stap 2

Klik op de knop "Configureren" tegenover het item "Startmenu" en ga naar het tabblad "Geavanceerd" in het geopende venster. Blader door de lijst in de groep Startmenu-items totdat u het Configuratiescherm vindt. Zet een markering in deze tak voor een van de velden - "Weergeven als menu" of "Weergeven als link". Pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 3

Open het Configuratiescherm en ga naar de categorie Gebruikersaccounts. Kies uit de beschikbare taken "Account wijzigen" of klik op de regellink "Gebruikersaccounts". Klik in het nieuwe venster met de linkermuisknop op het pictogram "Beheerder". Wanneer het venster wordt vernieuwd, selecteert u de taak Wachtwoord maken.

Stap 4

Voer in het bijgewerkte venster in het eerste veld het wachtwoord in dat u gaat gebruiken om in te loggen op het systeem, in het tweede veld bevestigt u dit. Het derde veld kan leeg worden gelaten, of u kunt een wachtwoordhint invoeren. Klik op de knop "Wachtwoord maken" of de Enter-toets op uw toetsenbord.

Stap 5

Wanneer u de taak "Wachtwoord wijzigen" selecteert, bevat het venster vier velden. Voer in de eerste het wachtwoord in waarmee u het laatst in het systeem bent ingelogd. Voer het nieuwe wachtwoord in het tweede veld in, bevestig het in het derde, het vierde veld is optioneel.

Stap 6

Als u het wachtwoord helemaal wilt verwijderen door de taak "Wachtwoord wijzigen" te selecteren, vult u alleen het eerste veld in en laat u de rest leeg. Bevestig de wijzigingen met de betreffende knop of met de Enter-toets.

Aanbevolen: