Hoe Een Borstel Te Draaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Borstel Te Draaien?
Hoe Een Borstel Te Draaien?

Video: Hoe Een Borstel Te Draaien?

Video: Hoe Een Borstel Te Draaien?
Video: B.R.U.S.H. 30/40 2024, Mei
Anonim

Het penseel in de grafische editor Photoshop is een handig hulpmiddel met veel aangepaste instellingen. Met name door verschillende parameters te wijzigen, kan de borstel onder elke hoek worden gedraaid. Zoals veel dingen in Photoshop, zijn er verschillende manieren om deze taak te volbrengen.

Hoe een borstel te draaien?
Hoe een borstel te draaien?

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Klik op de gereedschapsknop Penseel ("Brush") in het gereedschapspalet. Selecteer het type penseel door op de pijl in het penseelpaneel ("Brush") te klikken, dat te zien is onder het hoofdmenu. Selecteer de gewenste penseelvorm in de vervolgkeuzelijst Open de voorkeuren van het penseel. Dit kunt u doen door op het tabblad Penselen in de rechterbovenhoek van het Photoshop-venster boven het Navigator-palet te klikken. U kunt het voorkeurenvenster oproepen met de opdracht Penselen in het menu Venster of door op de F5-toets te drukken. Klik in het deelvenster Penseelvoorkeuren op het tabblad Vorm penseeluiteinde.

Stap 2

Als u de borstel horizontaal moet omdraaien, vinkt u het selectievakje Flip X aan. U kunt het penseel van uw keuze verticaal laten kantelen door het selectievakje Y omdraaien aan te vinken, en terwijl u met de muis over het document gaat waarmee u gaat werken, zult u zien hoe het penseel is veranderd.

Stap 3

Als de cursor niet eens denkt de vorm van een gereedschap aan te nemen, ga dan naar de programma-instellingen. Dit wordt gedaan met behulp van de opdracht Voorkeuren in het menu Bewerken. Selecteer Weergave en cursors in de vervolgkeuzelijst met instellingen in het venster dat wordt geopend en klik op Normale penseelpunt of penseelpunt op volledige grootte. Klik op de OK-knop. Nu kunt u de vorm van de cursor volgen terwijl het penseel verandert.

Stap 4

Om het penseel onder een willekeurige hoek te draaien, voert u een numerieke waarde voor de hoek in het veld Hoek in. Als deze methode u niet intuïtief lijkt, gebruik dan de muis om de schets van de penseelpunt te draaien in het venster rechts van het veld "Hoek". In hetzelfde instellingenvenster kunt u de kanteling van de borstel simuleren " weg van jou." Wijzig hiervoor de numerieke waarde in het veld Rondheid. Standaard is deze waarde honderd procent. Om hetzelfde effect te bereiken, kunt u de muis gebruiken om de schets van de penseelpunt te kantelen in hetzelfde venster waar u de rotatie hebt aangepast. Meestal wordt deze transformatie gebruikt om perspectief te simuleren.

Aanbevolen: