Hoe Weet Ik Of Een Game Op Mijn Computer Kan Draaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Ik Of Een Game Op Mijn Computer Kan Draaien?
Hoe Weet Ik Of Een Game Op Mijn Computer Kan Draaien?

Video: Hoe Weet Ik Of Een Game Op Mijn Computer Kan Draaien?

Video: Hoe Weet Ik Of Een Game Op Mijn Computer Kan Draaien?
Video: Gaming on a 25 YEAR OLD Laptop!! 2024, Mei
Anonim

Digitaal entertainment wordt van jaar tot jaar complexer en technologisch geavanceerder, dus de vraag rijst steeds vaker: hoe weet ik of een game werkt op mijn computer? Om dit te doen, moet je enkele kenmerken van computers en de vereisten voor hun configuratie begrijpen, gepresenteerd door de makers van een bepaald spel.

Je kunt er gemakkelijk achter komen of het spel op mijn computer draait
Je kunt er gemakkelijk achter komen of het spel op mijn computer draait

instructies:

Stap 1

Om erachter te komen of een game op een computer draait, kun je het beste eerst het jaar van uitgave achterhalen en deze vergelijken met het jaar waarin de computer is gebouwd. Als uw systeem enkele jaren oud is, maar u een recent uitgebrachte game wilt installeren, zult u waarschijnlijk moeite hebben om deze te starten. Tegelijkertijd draaien de meeste entertainmentprogramma's nog steeds, zelfs op oude computers, maar tijdens het spelen zal de gebruiker onvermijdelijke "remmen" tegenkomen.

Stap 2

Controleer de systeemvereisten voordat je het spel installeert. Als je het op schijf of andere externe media hebt gekocht, zoek dan naar deze aanwijzingen op de omslag (meestal op de achterkant naast de productbeschrijving). Bij het downloaden van een gameproduct van internet worden de vereisten ook meestal aangegeven in de beschrijving. Als je een spel zonder beschrijving hebt, zoek dan op verschillende sites en forums naar informatie over het spel en hoogstwaarschijnlijk zul je de informatie vinden die je nodig hebt.

Stap 3

Houd er rekening mee dat een typische lijst met vereisten het type en de frequentie van de processor, de hoeveelheid RAM, de frequentie en het geheugen van de grafische adapter (videokaart) die geschikt is voor het spel, het besturingssysteem en de versie van DirectX-mediabibliotheken omvat. Vaak is er een verdeling van systeemvereisten in minimum en aanbevolen. De eerste komen overeen met een systeemconfiguratie die voldoende is om het spel te spelen met minimale grafische instellingen, terwijl de laatste de configuratie van de computer tonen waarop je ten volle van het spel kunt genieten.

Stap 4

Vergelijk de spelvereisten met uw hardwarespecificaties om te zien of het spel op uw computer kan worden uitgevoerd. Dit kan op verschillende manieren, en de gemakkelijkste is om de systeemeigenschappen te openen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", klik op "Eigenschappen". Onderzoek in het geopende venster de kenmerken van de computer, waarbij het type en het vermogen van de processor, de hoeveelheid RAM en de naam van het besturingssysteem worden aangegeven. Om erachter te komen welke videoadapter u heeft, klikt u op de knop "Apparaatbeheer" en opent u het bijbehorende subitem in het algemene menu. Wat betreft aanvullende systeemcomponenten, bijvoorbeeld DirectX, kunt u deze meestal direct tijdens de installatie van het spel installeren of bijwerken.

Stap 5

Installeer het spel op je computer als het systeem aan alle vereisten voldoet. Ga na het starten naar de parameters en stel deze zo in dat de applicatie zonder "remmen" werkt. Als je computer niet te oud is, kun je nog steeds proberen het spel te installeren en uit te voeren zonder de systeemvereisten te kennen. Situaties zijn niet ongewoon wanneer zelfs een computer die qua configuratie niet geschikt is, redelijk complexe speltoepassingen aankan. Het is ook de moeite waard om de meningen van andere gebruikers op verschillende forums en sites te lezen, die vaak tips delen om het spel op een zwakke computer te laten werken.

Aanbevolen: