Hoe Tekst In Een Word Om Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst In Een Word Om Te Draaien
Hoe Tekst In Een Word Om Te Draaien

Video: Hoe Tekst In Een Word Om Te Draaien

Video: Rotate text in Microsoft word, table or any shape 2022, December
Anonim

Het komt vaak voor dat u bij het voorbereiden van documenten de mogelijkheid nodig hebt om de richting van de tekst van horizontaal naar verticaal te veranderen (zo passen niet alle koppen in een tabel). Daarom biedt MS Word de mogelijkheid om de richting van tekst in een tabelcel te wijzigen. Het omdraaien van de tex is vrij eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is deze stappen te volgen:

Hoe tekst in een Word om te draaien
Hoe tekst in een Word om te draaien

instructies:

Stap 1

Microsoft Word 2003

Eerst moet je een tabel maken. U kunt dit doen door op het menu Tabel te klikken en vervolgens Tabel tekenen te kiezen. Schrijf in de gewenste cel de tekst die u wilt omdraaien.

Stap 2

Klik met de geselecteerde tekst op Opmaak - Tekstrichting.

Stap 3

In het geopende venster kunt u uit drie mogelijke opties de gewenste richting selecteren. Om de wijzigingen op te slaan, klikt u op "OK".

Stap 4

Als u de randen van de tabel moet verwijderen, is dit vrij eenvoudig. Klik met de rechtermuisknop op een van de vier celranden en selecteer vervolgens Rand en vullingen. Op het tabblad "Rand" kunt u alle of meerdere zijlijnen verwijderen, hun kleur en breedte wijzigen.

Stap 5

Microsoft Word 2007-2010

In deze versie is het nog makkelijker om de richting van de tekst te veranderen. Eerst moet u ook een tabel maken en er tekst in invoeren. Selecteer daarna de tekst en klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Tekstrichting".

Populair per onderwerp