Hoe Te Converteren Naar Txt-formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Te Converteren Naar Txt-formaat
Hoe Te Converteren Naar Txt-formaat

Video: Hoe Te Converteren Naar Txt-formaat

Video: Hoe Te Converteren Naar Txt-formaat
Video: How to Convert / Change LibreOffice ODF File to TXT (Text) Format? 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers worden geconfronteerd met de noodzaak om een PDF- of DOC-document naar een tekst-only formaat te converteren. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type document en de mogelijkheden van de beschikbare software.

Hoe te converteren naar txt-formaat
Hoe te converteren naar txt-formaat

instructies:

Stap 1

Als u een DOC-, DOCX-, SXW- of ODT-bestand moet converteren, opent u het in een teksteditor die met dat bestandsformaat kan werken (OpenOffice.org Writer, Microsoft Office Word, WordPad, Abiword) en selecteert u vervolgens “Opslaan als . Selecteer in het op te slaan formulier het TXT-formaat en vervolgens de handigste codering van het resulterende TXT-bestand. Zorg ervoor dat het bestand automatisch de TXT-extensie krijgt, zo niet, wijs het zelf toe. Sla het bestand op in de gewenste map.

Stap 2

Om de inhoud van een webpagina in TXT-indeling op te slaan, gaat u op dezelfde manier te werk, maar u kunt de codering niet selecteren. Het zal hetzelfde zijn als de codering van de originele webpagina.

Stap 3

Op Linux- of Windows-besturingssystemen, om een document van PDF naar TXT te converteren, installeert u het Xpdf-pakket en voert u de volgende opdracht uit: pdftotext bestandsnaam.pdf bestandsnaam.txt

Stap 4

Als het document is geopend in een programma waarmee tekst kan worden geselecteerd en naar het klembord kan worden overgebracht, start u een teksteditor die het opslaan in TXT-indeling ondersteunt (in Linux - KWrite, Geany, in Windows - Kladblok). Selecteer alle of een fragment van de tekst met de muis (u kunt de sneltoets Ctrl + A gebruiken om alle tekst te selecteren), plaats het fragment op het klembord met de sneltoets Ctrl + C, ga dan naar de teksteditor en plak een tekstfragment erin door op Ctrl + V te drukken. Sla vervolgens de tekst op. Het wordt opgeslagen, ongeacht de oorspronkelijke codering van het document, in de codering waarin de teksteditor werkt. In de KWrite-editor kunt u een andere codering selecteren voordat u opslaat.

Stap 5

Als het bestand de verkeerde codering heeft, waarin u wilt, open het dan met een willekeurige browser, selecteer de codering waarin de tekst is opgeslagen in het menu, selecteer het opnieuw en breng het over naar een teksteditor. Als je Linux gebruikt, open het bestand dan onmiddellijk in de KWrite-editor, selecteer de codering waarin het is opgeslagen in het menu en sla het vervolgens opnieuw op in de codering die je nodig hebt.

Aanbevolen: