Hoe De Venstergrootte In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Venstergrootte In Te Stellen
Hoe De Venstergrootte In Te Stellen

Video: Hoe De Venstergrootte In Te Stellen

Video: Hoe De Venstergrootte In Te Stellen
Video: Extra venster openen in het systeem via control of command 2024, Mei
Anonim

Iemand die net begint een computer onder de knie te krijgen, krijgt ongetwijfeld te maken met een aantal taken waarvoor niet zozeer een gevorderde, maar zelfs een gewone gebruiker slechts in een vuist zal barsten. Een daarvan is het vergroten of verkleinen van vensters.

Hoe de venstergrootte in te stellen
Hoe de venstergrootte in te stellen

instructies:

Stap 1

Beweeg de cursor over de rand om het formaat van een venster te wijzigen. Als het eruitziet als een tweekoppige pijl, houdt u de linkerknop ingedrukt en sleept u de muis in de gewenste richting. Dienovereenkomstig zal het venster krimpen (indien naar binnen getrokken) of vergroot (indien naar buiten). Deze actie kan worden toegepast op alle zijden van het venster: boven, onder, links en rechts. Beweeg de cursor over de hoek van het venster om het formaat van twee vlakken tegelijk te wijzigen. In dit geval zal het ook de vorm hebben van een dubbelzijdige pijl, maar nu diagonaal. Houd de linkerknop ingedrukt en sleep de muis in de gewenste richting.

Stap 2

Het is vermeldenswaard dat in Windows 7 (in de volksmond - "zeven") de formaten voor alle vensters automatisch worden opgeslagen nadat ze zijn gewijzigd. En in het besturingssysteem Windows XP is hier een aparte instelling voor.

Stap 3

Open hiervoor het venster "Mapopties" (denk eraan dat we nu het geval overwegen met Windows XP). U kunt dit op verschillende manieren doen, die elk beginnen met het feit dat u het configuratiescherm moet openen: klik op de knop "Start" aan de linkerkant van de taakbalk en selecteer vervolgens het "Configuratiescherm" item. Nu, in feite, de manieren. De eerste - al in het configuratiescherm, klik op het hoofdmenu-item "Extra"> "Mapopties". Ten tweede, als het configuratiescherm per categorie wordt weergegeven, klikt u op "Vormgeving en thema's" en vervolgens op "Mapopties". Ten derde - als het configuratiescherm een klassieke uitstraling heeft, dubbelklikt u gewoon op het item "Mapopties".

Stap 4

Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Weergave" en zoek vervolgens in de lijst "Geavanceerde opties" het item "Onthoud weergaveopties voor elke map" en plaats een vinkje ernaast. Klik op "Toepassen" en vervolgens op OK om uw wijzigingen op te slaan. Op dezelfde manier worden niet alleen de afmetingen van mappen gewijzigd, maar ook van programma's: browsers, games, spelers, enz.

Aanbevolen: