Wat Is Downgraden?

Wat Is Downgraden?
Wat Is Downgraden?

Video: Wat Is Downgraden?

Video: Wat Is Downgraden?
Video: Ubisoft downgrades 2024, April
Anonim

De meeste gebruikers zijn bekend met het concept van een upgrade. Op het tv-scherm en op internet zien we voortdurend advertenties over nieuwe software, pc's, en we weten dat als er nieuwe versies van hardware en software worden uitgebracht, we onze apparatuur moeten bijwerken. Maar niet iedereen kreeg te maken met een downgrade.

Wat is downgraden?
Wat is downgraden?

De eenvoudigste downgrade-optie is te vinden wanneer compatibiliteitsproblemen optreden na aanschaf van een nieuwe computer of besturingssysteem. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om iets van de bestaande randapparatuur aan te sluiten op een nieuwe "machine", om er voor het werk een oud programma op te draaien. In zo'n situatie stoppen sommigen met het gebruik van twee computers - de oude voor werk, de nieuwe voor games en internet.

Een ander voorbeeld van downgrade is te vinden wanneer nieuwe besturingssystemen worden uitgebracht. Ze zijn vaak voorgeïnstalleerd op laptops, maar op goedkope laptops vertragen ze veel. zijn behoorlijk veeleisend voor de "hardware" en om dit probleem op te lossen, installeren gebruikers het besturingssysteem opnieuw en keren ze terug naar een oudere versie, die minder apparatuur laadt.

Historische opmerking: Microsoft heeft een zogenaamde open downgrade, dat wil zeggen dat als u een licentie voor een besturingssysteem aanschaft, u legaal kunt terugkeren naar de oudere versie. U kunt bijvoorbeeld Windows Vista Business, Ultimate downgraden naar Windows XP Pro, Pro x64.

Downgrade is dus de terugkeer van oude componenten, hardware, OS en software, wat te wijten is aan verschillende redenen, waaronder het onvermogen om de benodigde softwareversies uit te voeren, om met de benodigde apparatuur te werken (wat onmogelijk of te duur is om te vervangen).

Natuurlijk wordt downgrade vaker geassocieerd met het niet kunnen vinden van een vervanger voor de benodigde werkinstrumenten of met te hoge kosten voor het aanschaffen van nieuwe. Maar je kunt ook downgraden vinden vanwege nostalgie (sommige gamers op volwassen leeftijd herleven oude computers en spelen games uit hun kindertijd, systeembeheerders installeren oude OS-versies of gebruiken oude hardware om huidige problemen op het gebied van economie of entertainment op te lossen). Dat wil zeggen, downgraden kan nog steeds als een hobby worden beschouwd.

Aanbevolen: