Het Numerieke Toetsenblok Inschakelen

Inhoudsopgave:

Het Numerieke Toetsenblok Inschakelen
Het Numerieke Toetsenblok Inschakelen

Video: Het Numerieke Toetsenblok Inschakelen

Video: Het Numerieke Toetsenblok Inschakelen
Video: Toetsenbordinstelling in Windows 10 2024, April
Anonim

Het is handig om de toetsen van het extra of numerieke toetsenbord te gebruiken voor het vullen van spreadsheets met numerieke gegevens, het maken van berekeningen op een softwarecalculator, enz. Bovendien kunnen de knoppen van dit toetsenbord worden gebruikt voor navigatie - de muisaanwijzer over het scherm bewegen, de invoercursor over het bewerkte document, enz.

Het numerieke toetsenblok inschakelen
Het numerieke toetsenblok inschakelen

instructies:

Stap 1

De standaardmanier om het numerieke toetsenbord in en uit te schakelen, is door op de Num Lock-toets te drukken. Vind het tussen de knoppen in de rechterbovenhoek van het toetsenbord - de exacte plaatsing kan verschillen op verschillende modellen van dit invoerapparaat. De aan-status van de numerieke toetsen wordt aangegeven door de LED, die moet worden gemarkeerd met dezelfde Num Lock-aanduiding. Als het is uitgeschakeld, drukt u op NumLock en het numerieke toetsenbord wordt ingeschakeld.

Stap 2

Als u daarvoor de functie van het besturen van de muisaanwijzer vanaf het toetsenbord hebt gebruikt of deze hebt geactiveerd door per ongeluk op "sneltoetsen" te drukken, zijn de knoppen van de extra groep toetsen geconfigureerd om de cursor over het scherm te verplaatsen. Het is onmogelijk om ze terug te brengen naar hun vorige numerieke waarden door gewoon op NumLock te drukken. Schakel in dit geval de cursorbesturingsfunctie uit met dezelfde toetsencombinatie die deze activeert - Alt + Shift + NumLock.

Stap 3

Op toetsenborden van laptops en netbooks wordt om ruimte te besparen vaak de NumLock-toets verwijderd, net als het extra toetsenbord zelf. In dit geval worden de functies van de ontbrekende knoppen toegewezen aan de toetsen van de hoofdgroep en wordt er geschakeld door op de Fn-knop te drukken in combinatie met een van de functieknoppen. Probeer de combinatie Fn + F11 - deze wordt vaker voor dit doel gebruikt. Als er niet wordt omgeschakeld, controleer dan de gewenste combinatie in de beschrijving van de computer.

Stap 4

Als elke keer dat u de computer aanzet, het numerieke toetsenblok van de pc niet actief is, wijzigt u de overeenkomstige instelling in de BIOS-instellingen. Om dit te doen, wanneer de computer opstart, gaat u naar het instellingenpaneel van het basisinvoer- / uitvoersysteem - druk op de Delete-toets. In uw computermodel kan de knop voor het oproepen van het BIOS-instellingenpaneel anders zijn - dit moet worden aangegeven in de uitnodigingsbrief die tijdens het opstartproces verschijnt.

Stap 5

Zoek in het instellingenpaneel de regel Boot Up Num-Lock in het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies en stel deze instelling in op Aan. Verlaat vervolgens het instellingenpaneel en sla uw wijzigingen op.

Aanbevolen: