Hoe Het Numerieke Toetsenblok Op Een Laptop In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Numerieke Toetsenblok Op Een Laptop In Te Schakelen
Hoe Het Numerieke Toetsenblok Op Een Laptop In Te Schakelen

Video: Hoe Het Numerieke Toetsenblok Op Een Laptop In Te Schakelen

Video: How to lock and unlock keyboard. 2022, December
Anonim

Op standaard toetsenborden van volledige grootte zijn de toetsen verdeeld in verschillende afzonderlijke secties. Het gedeelte uiterst rechts bevat de toetsen van het extra toetsenbord, dat ook vaak het numerieke toetsenbord wordt genoemd. Op laptopcomputers wordt dit gedeelte, om ruimte te besparen, gecombineerd met het hoofdtoetsenbord in een verkorte versie, of volledig geëlimineerd en worden de functies ervan overgebracht naar andere knoppen. Op laptopcomputers is het niet zo voor de hand liggend hoe u het numerieke toetsenblok kunt inschakelen.

Hoe het numerieke toetsenblok op een laptop in te schakelen
Hoe het numerieke toetsenblok op een laptop in te schakelen

instructies:

Stap 1

Probeer de meest standaardoptie - zoek naar een knop met het label Num Lock op uw toetsenbord. Deze bevindt zich in de regel in de linkerbovenhoek van de toetsengroep van het numerieke toetsenbord. Als u op de toets drukt, moet deze groep worden ingeschakeld als de NumLock-indicator niet eerder was verlicht, en anders wordt het numerieke toetsenbord uitgeschakeld door erop te drukken. Als uw laptopmodel niet over een dergelijke sleutel beschikt, gaat u naar de volgende stap.

Stap 2

Controleer of het numerieke toetsenbord is ingeschakeld door op fn + f11 te drukken. Meestal wordt deze combinatie gebruikt op laptopmodellen die geen aparte groep numerieke toetsen hebben. Op hun toetsenborden zijn deze knoppen uitgelijnd met de lettertoetsen in de hoofdgroep. Op dergelijke "multifunctionele" knoppen worden extra aanduidingen toegepast, die qua kleur verschillen van de markering van het hoofdtoetsenbord. In plaats van de f11-toets kan een andere functierijtoets worden gebruikt om de cijfertoetsen aan en uit te zetten.

Stap 3

Er is een andere niet-standaard manier om het numerieke toetsenblok in te schakelen voor die gevallen waarin u de gewenste methode niet kunt vinden: gebruik het schermtoetsenbord. Dit programma uit de standaardset Windows-applicaties wordt vanuit het hoofdmenu op het scherm opgeroepen, dus open het en ga naar het gedeelte "Alle programma's". Ga in deze sectie naar de subsectie "Standaard", vervolgens naar de sectie "Toegankelijkheid" en selecteer het item "Schermtoetsenbord". Je kunt ook zonder het hoofdmenu - druk tegelijkertijd op de win- en r-knoppen, typ dan osk en druk op enter. Zoek in de interface die wordt geopend de sleutel die wordt aangegeven met de letters nlk en klik erop met de muis - het numerieke toetsenbord wordt geactiveerd.

Populair per onderwerp