Hoe Zet Je Een Em-streepje In Een Word?

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Je Een Em-streepje In Een Word?
Hoe Zet Je Een Em-streepje In Een Word?

Video: Hoe Zet Je Een Em-streepje In Een Word?

Video: Hoe Zet Je Een Em-streepje In Een Word?
Video: Een pluizige tule rok naaien 2024, April
Anonim

Er zijn drie hoofdvariaties in de lengte van het streepje. Interpunctie in sommige vreemde talen voor elk van hen bieden hun eigen gebruiksregels. In het Russisch zijn er geen speciale regels over dit onderwerp, maar toch is het mogelijk om alle varianten van het streepje te gebruiken.

Hoe zet je een em-streepje in een Word?
Hoe zet je een em-streepje in een Word?

Het is nodig

Tekstverwerker Microsoft Office Word

instructies:

Stap 1

Probeer de standaard em dash autocorrectie-instelling in Microsoft Office Word te gebruiken. Het programma zou deze wijziging moeten aanbrengen nadat u klaar bent met het afdrukken van het woord dat op dit teken volgt. In dit geval moet alleen het streepje dat aan beide zijden wordt omgeven door spaties, veranderen.

Stap 2

Gebruik de "sneltoetsen" om een lange spatie in de tekst in te voegen als er geen automatische vervanging is of als u dit teken aan de reeds getypte tekst wilt toevoegen. De toetsencombinatie ctrl en "Minus" op het extra ("grijze" of "numerieke") toetsenbord is bedoeld voor het afdrukken van een em-streepje. Als je een nog langer streepje nodig hebt, gebruik dan een combinatie van drie toetsen: ctrl + alt="Image" + "Minus" op het extra toetsenbord.

Stap 3

Gebruik hexadecimale tekencodes in Unicode-tabellen als een alternatieve manier om streepjes van verschillende lengte in te voeren. Het em-streepje komt overeen met de code 2014 - typ dit nummer op de gewenste plaats in de tekst en druk vervolgens op de toetscombinatie alt="Afbeelding" + x (dit is x). De tekstverwerker zal de ingevoerde cijfers verwijderen en in plaats daarvan een em-streepje plaatsen. Gebruik de code 2013 om een middelgroot streepje af te drukken. Er is ook een zogenaamd "elektronisch streepje", dat overeenkomt met de code 2012. Deze moet per definitie iets hoger worden geplaatst dan andere soorten streepjes (in het midden van de hoogte van een hoofdletter), maar in Word-tekstdocumenten is er geen verschil met een middenstreepje dat niet opvalt.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Invoegen" van het tekstverwerkermenu als u alle bewerkingen liever met de muis uitvoert. Vouw de vervolgkeuzelijst op de knop "Symbool" in de meest rechtse groep opdrachten uit en klik op de regel "Andere symbolen". Ga in het geopende venster "Symbool" naar het tabblad "Speciale tekens" en klik op de vereiste regel in de daar geplaatste lijst - de bovenste drie punten daarin bevatten verschillende soorten streepjes. Klik vervolgens op de knop "Invoegen".

Aanbevolen: