Hoe De Temperatuur Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?
Hoe De Temperatuur Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Temperatuur Van Een Harde Schijf Te Achterhalen?
Video: Harde schijf controleren in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Niet iedereen denkt tijdig na over de temperatuur van zijn harde schijf. Het is beter om er vroeg over na te denken, en niet wanneer het te laat is, en je zult "SMART ERROR" zien bij het laden. U moet weten dat de optimale temperatuur voor een harde schijf maximaal 45 ° C is. Als de temperatuur boven de 50 ° C komt, zal dit de levensduur aanzienlijk verkorten. Momenteel zijn er veel programma's en manieren om de temperatuur van uw harde schijf te achterhalen. Een van die programma's is het Everest-programma.

Hoe de temperatuur van een harde schijf te achterhalen?
Hoe de temperatuur van een harde schijf te achterhalen?

Noodzakelijk

Computer, harde schijf, Everest-software, Everest-softwareschijf of internettoegang

instructies:

Stap 1

Om de temperatuur van de harde schijf te achterhalen, kunt u een schijf met dit programma aanschaffen of, veel gemakkelijker, deze downloaden van internet. Wees voorzichtig, want na het downloaden van de proefversie van dit programma kunt u de temperatuur van de harde schijf niet zien, omdat deze en enkele andere functies niet beschikbaar zijn.

Stap 2

Voer het installatiebestand uit en klik in het venster dat verschijnt op "Start installatie". Selecteer de taal waarin u geïnteresseerd bent en klik op OK. Klik op 'volgende' om door te gaan. Voor verdere installatie moet u de voorwaarden van de licentieovereenkomst accepteren en op "Volgende" klikken. Selecteer in het venster dat verschijnt de map waarin het programma wordt geïnstalleerd. Klik hiervoor op de knop "Bladeren" en selecteer de gewenste map. Het programma wordt standaard geïnstalleerd in de map Programmabestanden op het systeemstation. Meestal vereist dit programma niet veel ruimte op de harde schijf (minder dan 20 MB).

Stap 3

Nadat u de gewenste installatiemap hebt geselecteerd, klikt u op "Volgende". In het volgende venster wordt u gevraagd een snelkoppeling te maken in het menu Start. Vink indien nodig het vakje aan en klik op "Volgende". Daarna wordt u gevraagd om een snelkoppeling en een snelkoppeling op het bureaublad te maken. Vink indien nodig de vakjes aan en klik op "Volgende". Om de installatie in het volgende venster te starten, klikt u op "Installeren". Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, verschijnt er een venster waarin u wordt gevraagd het programma te starten, de website van het bedrijf van de maker te bezoeken en de documentatie bij het programma te lezen. Selecteer Programma uitvoeren en klik op Voltooien.

Stap 4

Links in het venster dat verschijnt, klikt u met de linkermuisknop op de regel "Computer". In dit geval verschijnen de pictogrammen "Samenvattingsinformatie", "Computernaam", "DMI", "Overklokken", "Sensor", enz. in het rechterdeel van het venster. Klik met de linkermuisknop op "Sensor". Het programma geeft informatie weer over de temperatuur van verschillende apparaten, de geleverde spanning en de ventilatorsnelheid. Onder deze informatie is het heel eenvoudig om de temperatuur van de harde schijf te vinden waarin u geïnteresseerd bent.

Aanbevolen: