Hoe Voeg Ik Ram Toe

Inhoudsopgave:

Hoe Voeg Ik Ram Toe
Hoe Voeg Ik Ram Toe

Video: Hoe Voeg Ik Ram Toe

Video: Hoe Voeg Ik Ram Toe
Video: hoe voeg je ram toe aan de technic launcher 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory of RAM is een van de belangrijkste onderdelen van de systeemeenheid, zonder welke de werking ervan onmogelijk is. De snelheid van informatieverwerking, en dus de hele computer als geheel, is direct afhankelijk van de processor en het RAM-geheugen. De eenvoudigste manier om uw pc sneller te maken, is door een of meer RAM-kaarten toe te voegen.

Hoe voeg ik ram toe
Hoe voeg ik ram toe

Noodzakelijk

  • Speccy
  • kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Voordat u RAM gaat vervangen, moet u weten welk type RAM op uw computer is gebruikt. Het is beter om dit niet "met het oog" te doen, maar om toevlucht te nemen tot nauwkeurigere methoden. Installeer het Speccy-programma. Voer het uit en open het menu "RAM". Daar vindt u alle informatie over uw RAM-kaarten. Namelijk: geheugentype en kloksnelheid. De belangrijkste soorten RAM zijn DDR 1, 2, 3 of DIMM.

Hoe voeg ik ram toe
Hoe voeg ik ram toe

Stap 2

Ontdek de mogelijkheden van uw moederbord. Kijk naar het aantal vrije slots voor RAM. Zoek de handleiding van je moederbord en ontdek het maximaal ondersteunde RAM-geheugen. Houd er rekening mee dat als de maximale geheugengrootte X is, dit niet betekent dat het moederbord zal werken met één bord van formaat X. Hoogstwaarschijnlijk betekent dit dat het volume van één bord gelijk moet zijn aan X / 2.

Stap 3

Sluit de computer af en installeer nieuwe RAM-kaarten in de daarvoor bestemde sleuven. Om een correcte installatie te controleren, moet u ervoor zorgen dat de vergrendelingen aan beide zijden van de sleuven goed gesloten zijn. Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Start Speccy en zorg ervoor dat alle geïnstalleerde kaarten werken.

Aanbevolen: