Hoe Voeg Je Textuur Toe Aan 3d Max

Inhoudsopgave:

Hoe Voeg Je Textuur Toe Aan 3d Max
Hoe Voeg Je Textuur Toe Aan 3d Max

Video: Hoe Voeg Je Textuur Toe Aan 3d Max

Video: Hoe Voeg Je Textuur Toe Aan 3d Max
Video: 3DSMax Welding Verts 2024, Maart
Anonim

3d max is een volledig functioneel systeem voor 3D grafische bewerkingen. Vanwege de grote verscheidenheid aan mogelijkheden en de hoge kwaliteit van gereproduceerde objecten, kan het met recht worden beschouwd als een van de beste ter wereld. Bij het werken ermee kunnen verschillende vragen opkomen, zoals het bewerken of toevoegen van texturen. Een paar tips en een beetje oefening - en alles komt goed.

Hoe voeg je textuur toe aan 3d Max
Hoe voeg je textuur toe aan 3d Max

instructies:

Stap 1

Maak een aparte map voor je texturen. Schrijf het pad ernaar via Aanpassen - Gebruikerspatch configureren - Externe bestanden - toevoegen. In deze map laat je alle texturen op het netwerk vallen. Het is dus niet nodig om alles wat is gedownload aan de standaardbibliotheek toe te voegen. Bewaar ze gewoon in een aparte map en voeg het pad ernaar toe in het programma. U kunt ook texturen in de map Maps plaatsen. Het wordt automatisch geregistreerd en zal de textuur zelf toevoegen.

Stap 2

Om nieuwe textuurmaterialen toe te voegen, opent u de Materiaaleditor en klikt u vervolgens op de knop Materiaal ophalen. Er wordt een venster geopend waarin u op Materiaal / Kaartbrowser moet klikken en de schakelaar Bladeren vanaf in de Mtl-bibliotheek moet instellen. Klik daarna op Openen en specificeer het pad naar het gewenste bestand met de MAT-extensie. U ziet de materialen in de gedownloade bibliotheek.

Stap 3

Gebruik de modus Grote pictogrammen weergeven, die kan worden ingeschakeld met de knop met dezelfde naam bovenaan het venster. Zo krijg je een beter zicht op de inhoud. Nadat u een materiaal hebt geselecteerd, sleept u het naar de Materiaaleditor.

Stap 4

Om volume aan texturen toe te voegen, drukt u op de M-knop, onderaan het venster in kaarten, drukt u op de tweede geen, klikt u op Bitmap en stelt u uw texturen in. Klik daarna op Modifier List en selecteer Map Scaler. Er zal een schaalparameter zijn die u naar wens kunt kiezen, afhankelijk van het gewenste effect.

Stap 5

Open de materiaaleditor en in de Asset Browser-hulpprogramma's (waar de afbeelding van de hamer is). Zoek in de activabrowser de gewenste textuur en sleep deze eenvoudig naar de materiële bol. Dit voegt automatisch de gewenste textuur toe.

Stap 6

Gebruik de tutorials om met het 3d max programma te werken. Er zijn er heel veel op het net. Sommigen van hen zijn te vinden via de links www.3dray.ru, www.mir3d.org.ua, www.civfantastics.ru.

Aanbevolen: