Hoe Een Harde Schijf In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf In Te Stellen
Hoe Een Harde Schijf In Te Stellen

Video: Hoe Een Harde Schijf In Te Stellen

Video: Hoe Een Harde Schijf In Te Stellen
Video: HOW TO INSTALL AND FORMAT A NEW HARD DRIVE (WINDOWS) 2024, April
Anonim

Bij het kopen van een computer in een winkel koopt de gebruiker meestal een reeds geconfigureerd systeem, zodat hij geen extra manipulaties met de harde schijf hoeft uit te voeren. Maar in het geval dat de computer alleen wordt geassembleerd of dat er een extra harde schijf op is geïnstalleerd, kan het nodig zijn om deze te configureren.

Hoe een harde schijf in te stellen
Hoe een harde schijf in te stellen

Noodzakelijk

Acronis Disk Director-programma

instructies:

Stap 1

Je bouwde je computer, zette er een SATA harde schijf op. U probeert Windows vanaf de cd te installeren, maar de computer meldt dat er geen harde schijven zijn gevonden. Hoogstwaarschijnlijk zit het probleem niet in de schijf, maar in de Windows-versie - deze is te oud en bevat geen stuurprogramma's voor SATA. De beste oplossing in deze situatie is om een andere installatieschijf te zoeken. Normaal gesproken heeft elke versie van Windows 7 of Windows XP SP3 alle benodigde stuurprogramma's.

Stap 2

Moderne moederborden detecteren schijven meestal zonder problemen, dus er hoeft niets in het BIOS te worden geconfigureerd. Kijk bij het opstarten van de computer goed naar de eerste informatie die op het scherm verschijnt - met name gegevens over de grootte van het geheugen en gevonden schijven worden weergegeven. Als er informatie is over de schijven, is alles in orde, het systeem ziet ze.

Stap 3

Als de schijf volledig nieuw is en u er een besturingssysteem op installeert, vinden de noodzakelijke bewerkingen, met name het formatteren in het NTFS-systeem (bij het installeren van Windows), plaats tijdens het installatieproces. Soms kan er een situatie ontstaan wanneer de computer tijdens de installatie meldt dat het besturingssysteem niet op deze schijf kan worden geïnstalleerd. Dit komt omdat de schijf niet actief is.

Stap 4

Om het probleem op te lossen, gebruikt u het Acronis Disk Director-programma, voert u het uit vanaf de cd en splitst u uw schijf in ten minste twee - station C en station D. Dit is handig: op station C heeft u een besturingssysteem en programma's, op station D - gegevens. Het werken met het programma is intuïtief en eenvoudig, vergeet na het splitsen niet op de knop "Uitvoeren" te klikken. Maak vervolgens de C-schijf actief door er met de muis op te klikken en de gewenste optie aan de linkerkant van het programma te selecteren. Daarna zou de installatie van het besturingssysteem normaal moeten verlopen.

Stap 5

Als u een nieuwe schijf als extra schijf installeert, opent u na het opstarten van het systeem: "Start" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpprogramma's" - "Computerbeheer" - "Schijfbeheer". De nieuwe schijf is nog niet-toegewezen ruimte, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Volume maken". Nadat u het volume hebt gemaakt, kunt u de schijf gebruiken.

Aanbevolen: