Een Netwerkadapter Installeren

Inhoudsopgave:

Een Netwerkadapter Installeren
Een Netwerkadapter Installeren

Video: Een Netwerkadapter Installeren

Video: Een Netwerkadapter Installeren
Video: Het stuurprogramma van de draadloze netwerkadapter opnieuw installeren via Apparaatbeheer in Windows 2024, Mei
Anonim

Een moderne pc kan niet worden gezien als een geïsoleerd apparaat. Lokale netwerken zijn gemeengoed geworden, niet alleen in organisaties, maar ook onder groepen particuliere gebruikers. Tegelijkertijd is er vanwege de beschikbaarheid van informatie een neiging voor een groot aantal gebruikers om zelfstandig de initiële configuratie en diagnose van netwerkapparatuur uit te voeren.

Een netwerkadapter installeren
Een netwerkadapter installeren

Wat zijn de netwerkadapters

Een netwerkadapter is een printplaat die in een sleuf op uw moederbord wordt gestoken. Het kan ook in het moederbord worden geïntegreerd of via een USB-connector op een computer worden aangesloten. Er zijn andere opties, maar dit zijn de meest voorkomende. De adapter onderscheidt zich door de karakteristieke connector die is ontworpen voor het aansluiten van de netwerkkabelconnector. Adapters voor netwerkverbindingen via glasvezel of wifi-technologie komen steeds vaker voor. Deze laatste onderscheiden zich door de aanwezigheid van een radioantenne. Het doel van elke soort netwerkadapter is de fysieke verbinding van de computer en het transmissiemedium, evenals de voorbereiding en overdracht van gegevens van het ene apparaat naar het andere.

De netwerkadapter installeren en configureren

Let op het merk voordat u de netwerkadapter installeert, dit is vereist tijdens het installatieproces. Fysieke verbinding vereist toegang tot het moederbord. Hiervoor dient u de kap los te koppelen van de systeemeenheid.

Zoek vervolgens een connector op het moederbord voor het installeren van een netwerkkaart. Vaak moet u in dit geval de metalen afdekplaten van het achterpaneel van de systeemeenheid verwijderen om de externe interface van de adapter naar voren te halen. Installeer de module in de sleuf, zorg ervoor dat de connector voor de kabel toegankelijk is en schroef het bord vast met een schroef om het stevig vast te zetten. Plaats vervolgens het deksel terug op de systeemeenheid. Sluit de netwerkkabel aan.

Zet uw pc aan. Nadat het systeem is opgestart, verschijnt er een bericht dat er een nieuw apparaat is gevonden. Voor een correcte werking dient u een driver te installeren die past bij het systeem en het merk van de netwerkadapter. Het is beter om het te downloaden van de officiële website van de fabrikant. Start vervolgens het systeem opnieuw op. Het netwerkverbindingspictogram zou op de taakbalk moeten verschijnen.

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer "Netwerkcentrum". Hier worden alle instellingen voor de netwerkverbinding gemaakt. Ga met name naar het menu "Adapterinstellingen wijzigen", waarna alle bestaande netwerkverbindingen worden geopend.

Om eigenschappen te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van een van hen en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Daarnaast is hier ook de status van elke verbinding zichtbaar: “Enabled” of “Disabled”. Verbindingen inbegrepen maar werken om welke reden dan ook niet, zijn doorgestreept met een rood kruis. U kunt de verbinding ook in- of uitschakelen (softwarebesturing van de adapter) via het contextmenu.

Aanbevolen: