Waarom De Computer Niet Zichtbaar Is Op Het Netwerk

Waarom De Computer Niet Zichtbaar Is Op Het Netwerk
Waarom De Computer Niet Zichtbaar Is Op Het Netwerk

Video: Waarom De Computer Niet Zichtbaar Is Op Het Netwerk

Video: Waarom De Computer Niet Zichtbaar Is Op Het Netwerk
Video: IP camera niet zichtbaar in mijn netwerk? 2024, Mei
Anonim

Personal computers werken tegenwoordig niet langer als eenvoudige computers, maar maken deel uit van het meest geavanceerde communicatiesysteem. Het combineren ervan tot één communicatienetwerk gebeurt zowel op mondiaal niveau (internet) als in kleine thuis- of kantoorgroepen (local area networks). Daarom kan ieder van ons zelfs thuis het probleem van onzichtbaarheid in het lokale netwerk van een van de computers tegenkomen. U kunt zelf proberen de oorzaak te achterhalen en te verhelpen, ook zonder ervaring met systeembeheer van informatienetwerken.

Waarom de computer niet zichtbaar is op het netwerk
Waarom de computer niet zichtbaar is op het netwerk

De eenvoudigste van alle mogelijke redenen voor de onzichtbaarheid van een computer op het netwerk kan liggen in het ontbreken van een fysieke verbinding - het is alleen dat de netwerkkabel niet is aangesloten op de overeenkomstige connector op de netwerkkaart. Ondanks het feit dat de meesten van ons de gedachte niet toegeven dat zo'n elementair defect kan worden gemist, laat de praktijk van systeembeheerders zien dat dit de eenvoudigste reden is die meestal de boosdoener blijkt te zijn. Daarom is het met het controleren van de elementaire opties de moeite waard om de redenen te achterhalen.

Als een computer die niet toegankelijk is vanaf het netwerk een Wi-Fi-verbinding gebruikt, is het nuttig om ervoor te zorgen dat ten eerste het netwerk zichtbaar is voor het besturingssysteem, ten tweede dat het signaalniveau voldoende is voor normale werking en ten derde de modem autorisatiesysteem herkent de probleemcomputer en geeft hem toegang tot het netwerk. In het Windows-besturingssysteem kan dit alles worden geverifieerd met behulp van een component die in recente versies "Network and Sharing Center" wordt genoemd. Als het probleem in autorisatie ligt, moet u om de vereiste code te verkrijgen het configuratiescherm van de modem invoeren, het vanaf daar kopiëren en invoeren in het juiste veld van het netwerkverbindingsvenster.

Een andere reden kan zijn dat de naam van de "werkgroep" onjuist is opgegeven in de verbindingseigenschappen. Vanaf computers die via een lokaal netwerk zijn verbonden, kunt u verschillende groepen maken, die elk hun eigen aanduiding hebben. Als de probleemcomputer is geconfigureerd om met één groep te werken, is deze niet zichtbaar voor anderen. Om deze oorzaak te elimineren, moet u de naam van de werkgroep wijzigen in de eigenschappen van de LAN-verbinding - deze moet hetzelfde zijn voor alle computers waarvoor u de samenwerking wilt organiseren.

De jongere edities van de nieuwste besturingssystemen van Microsoft hebben geen ingebouwde tools voor het maken van werkgroepen (ze worden nu "thuisgroepen" genoemd). Dit is bijvoorbeeld van toepassing op "Windows 7 Starter" - het kan alleen verbinding maken met een groep die is gemaakt met een meer geavanceerde editie van dezelfde OS-versie (bijvoorbeeld "Windows 7 Professional"). Dit kan ook de reden zijn voor de onzichtbaarheid op het netwerk van een computer waarop een verkleinde versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Aanbevolen: