Waarom De Computer Het Netwerk Niet Ziet

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer Het Netwerk Niet Ziet
Waarom De Computer Het Netwerk Niet Ziet

Video: Waarom De Computer Het Netwerk Niet Ziet

Video: Waarom De Computer Het Netwerk Niet Ziet
Video: IPv4 adressering en subnetten berekenen 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende belangrijke redenen waarom een computer kan worden geïsoleerd van de rest van het netwerk. Meestal ligt het probleem in de verkeerde instellingen voor de firewall en soortgelijke programma's.

Waarom de computer het netwerk niet ziet
Waarom de computer het netwerk niet ziet

instructies:

Stap 1

Als uw netwerk is opgebouwd met een router, controleer dan eerst de parameters van deze apparatuur. Open de webinterface van het netwerkapparaat door het IP-adres in de browser in te voeren. Controleer uw firewall-instellingen. Als u MAC-adresverificatie gebruikt om toegang te krijgen tot de router, voert u de MAC van uw computer in de tabel met schaarse apparaten in.

Stap 2

Open het menu Start en ga naar Uitvoeren. Typ de opdracht cmd in het veld dat wordt geopend en druk op de Enter-toets. Typ het commando ipconfig / all in het menu dat verschijnt en noteer het MAC-adres van de gewenste netwerkkaart. Voer de waarde in de bovenstaande tabel in.

Stap 3

Wis de menu-items Routetabel of Routetabel die aan deze computer zijn gekoppeld. Zorg ervoor dat NAT is ingeschakeld voor deze pc. Sla uw routerinstellingen op.

Stap 4

Controleer nu de instellingen van de computer zelf. Zorg er eerst voor dat u programma's van derden uitschakelt die het netwerkverkeer bewaken. Het kan het Outpost Firewall-hulpprogramma zijn of zijn analogen. Schakel nu de Windows Firewall-service uit. Zoals de praktijk laat zien, is het erg moeilijk om het zelf op te zetten en het effect van het werk is te klein.

Stap 5

Open het startmenu en ga naar het configuratiescherm. Zoek en open het item "Beheer", dat zich in het menu "Systeem en beveiliging" bevindt. Open het item "Diensten". Zoek de Windows Firewall-service, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Stoppen. Open nu de eigenschappen ervan en stel het opstarttype in op Uitgeschakeld.

Stap 6

Controleer de parameters van de netwerkadapter. Zorg ervoor dat het opgegeven IP-adres zich in een geldige zone bevindt. Probeer de waarde ervan te wijzigen in het adres van een van de netwerkcomputers, nadat u de tweede pc hebt uitgeschakeld. Start uw computer opnieuw op en probeer opnieuw om toegang te krijgen tot netwerkbronnen.

Aanbevolen: