Hoe Een Computerkoeler Te Smeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computerkoeler Te Smeren?
Hoe Een Computerkoeler Te Smeren?

Video: Hoe Een Computerkoeler Te Smeren?

Video: Hoe Een Computerkoeler Te Smeren?
Video: Как почистить вентилятор процессора 2024, Mei
Anonim

Verstopte koelers zijn een van de meest voorkomende oorzaken van oververhitting van bepaalde apparatuur in een pc. Tijdig onderhoud van de ventilator helpt om de levensduur van uw pc en laptop aanzienlijk te verlengen.

Hoe een computerkoeler te smeren?
Hoe een computerkoeler te smeren?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - Siliconenvet;
  • - machineolie;
  • - wattenschijfjes.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit en verwijder een paar schroeven die de linkerkant van de behuizing vasthouden. Verwijder deze muur en zet de computer aan. Kijk welke koelers niet snel genoeg draaien. Soms kan de stoffigheid van de ventilator ook worden bepaald door het onaangename geluid dat dit apparaat produceert.

Stap 2

Zet uw computer uit en koppel de kabel los van de voeding. Verwijder nu met een kruiskopschroevendraaier de schroeven waarmee de ventilator aan het koellichaam is bevestigd. Koppel de stroomkabel van de koeler los. Het is meestal aangesloten op het moederbord of op welk apparaat dan ook waarop de ventilator is aangesloten.

Stap 3

Haal de koeler uit de behuizing van de systeemeenheid. Verwijder nu voorzichtig de sticker in het midden van de ventilatorbladen. Er zijn twee hoofdtypen koelers. In het eerste geval ziet u een gat waarin de rotatie-as van de messen zich bevindt.

Stap 4

Doe een kleine hoeveelheid machineolie (siliconenvet) in dit gat. Verplaats de schoepen zodat het vet gelijkmatig over de as wordt verdeeld.

Stap 5

Als je te maken hebt met opvouwbare ventilatoren, verwijder dan de plastic hoes die hetzelfde gat op de bladen bedekt. Gebruik een pincet of een dun metalen voorwerp om de rubberen ring en het plastic afstandsstuk van de spil te verwijderen.

Stap 6

Verwijder de ventilatorbladen van de as. Breng een kleine hoeveelheid vet aan op het resulterende gat. Smeer nu de as zelf. Zorg ervoor dat u er eventueel stof van verwijdert. Monteer de koeler. Bevestig dit apparaat met de schroeven die u eerder hebt verwijderd. Sluit de voeding aan.

Stap 7

Zet de computer aan en controleer of de ventilator goed werkt. Installeer een programma waarmee u informatie kunt krijgen over de temperaturen van belangrijke pc-apparaten. Als sommige apparatuur nog steeds erg heet is - vervang dan de vereiste koelers.

Aanbevolen: