Hoe Een Laptopkoeler Te Smeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopkoeler Te Smeren?
Hoe Een Laptopkoeler Te Smeren?

Video: Hoe Een Laptopkoeler Te Smeren?

Video: Hoe Een Laptopkoeler Te Smeren?
Video: Laptop Cooling Pad effectiveness 2024, April
Anonim

Bij langdurig gebruik van de laptop kan stofophoping in het apparaat niet worden vermeden. Dit heeft mogelijk niet de beste invloed op de werking van het koelsysteem, wat vervolgens zal leiden tot oververhitting van de computer en tot een snelle storing. Bovendien is een van de belangrijkste redenen voor het demonteren van laptops de vervuiling van de koelers.

Hoe een laptopkoeler te smeren?
Hoe een laptopkoeler te smeren?

Het is nodig

Laptop, speciale koelolie, warmtegeleidende pasta

instructies:

Stap 1

Dus om een laptopkoeler te smeren, moet u de basisprincipes van het demonteren van een laptop kennen. Dit is belangrijk omdat elk specifiek model zijn eigen manier van monteren kan hebben. Lees de gedetailleerde instructies voor uw model. Draai de externe schroeven van de laptop voorzichtig los en verwijder de toetsenbordafdekking. Nadat u rechtstreeks bij de koeler zelf bent gekomen, koppelt u deze los van de radiator.

Stap 2

Voordat u begint met het smeren van de koeler, moet u deze, evenals de aangrenzende radiator, reinigen van de opgehoopte laag stof. Het is aan te raden om dit met een gewone stofzuiger te doen of uit te blazen met een pompje. Verwijder vervolgens de sticker in het centrale schroefgedeelte van de koeler. Er zal een klein gaatje onder zitten, afgesloten met een rubberen stop. Dit gat leidt rechtstreeks naar de as van de motor en zijn lagergedeelte.

Stap 3

Vul een spuit met wat speciale olie, die je bij bijna elke computerwinkel kunt kopen. Verwijder vervolgens de plug of prik deze door met een injectiespuit en injecteer langzaam de olie naar binnen. Injecteer het nooit - laat de olie axiaal in het lagergedeelte stromen.

Stap 4

Nu blijft het om de koeler op zijn plaats te installeren. Breng voordat u dit doet gelijkmatig een laag warmtegeleidende pasta aan op het buitenoppervlak van het koellichaam dat op de processor rust. Zet je laptop in elkaar en laat hem meteen even draaien.

Aanbevolen: